Katalis EV.500: Με έμπνευση τα μαχητικά αεροσκάφη

Μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα διαφορετική από τις άλλες, με μοναδικό στυλ, αποφάσισε να δημιουργήσει ένας οίκος customizing στην Ινδονησία. Δείτε τι έκανε.

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός που αυτή έφερε, δημιούργησε ευκαιρία για συνεχόμενη δουλειά στους customizers μοτοσυκλετών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να βρίσκονται διαρκώς στο γκαράζ. Ως εκ τούτου, πολλά νέα δημιουργήματα είδαν το φως της δημοσιότητας και αυτό, είναι ένα από αυτά: Πρόκειται για την Katalis EV.500 από την Ινδονησία.
 
Η μοτοσυκλέτα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των δύσκολων εβδομάδων του εγκλεισμού, όταν και μειώθηκε αισθητά η δουλειά στον τομέα του εμπορικού design στην Ινδονησία. Ως βάση του μοντέλου όμως δεν επιλέχθηκε μια «premium» ή ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ποθητή μοτοσυκλέτα, αλλά ένα… εξαιρετικά προσιτό ηλεκτρικό μοτοποδήλατο: Ένα Selis Garuda, που κοστίζει λιγότερο από ένα iPhone 11!
 
H Katalis μεταμόρφωσε εντελώς το βαρετό και υπερβολικά «πλαστικό» Selis Garuda, αφού το έντυσε με πάνελ αλουμινίου, που θυμίζουν την κατασκευή ενός μαχητικού αεροσκάφους της δεκαετίας του 40. Ωστόσο η τροποποίηση δεν έμεινε εκεί, αφού το ψαλίδι αλλά και το πλαίσιο αντικαταστάθηκαν με κατασκευές από κράμα αλουμινίου 6061, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Ο σταυρός του τιμονιού είναι επίσης νέος και φτιαγμένος από αλουμίνιο.
 
Η Katalis άλλαξε επίσης τα αμορτισέρ στο πίσω μέρος, με ανταλλακτικά της Honda, ενώ τοποθέτησε ένα αναλογικό βολτόμετρο στην δεξιά πλευρά της κατασκευής, θυμίζοντας όργανα παλιών αεροσκαφών τα οποία τοποθετούνταν συχνά, όπου ήταν μηχανολογικά ορθό και εφικτό.  Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει την μοτοσυκλέτα αυτή, ως limited edition μοντέλο με το δικό της όνομα και να το εξοπλίσει και με έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα. Πως σας φαίνεται; Αν μη τι άλλο, η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της εμφάνισης είναι ισχυρός πόλος έλξης.