LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Κατά των winglets ο Marc Marquez! Φαίνεται ότι είναι μια συζήτηση που δεν θα τελειώσει σύντομα...

Κατά των winglets!

O δυο φορές πρωταθλητής Marc Marquez εξέφρασε τη διαφωνία του για την χρήση των winglets, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να τα δει να καταργούνται στην επόμενη αγωνιστική σεζόν!

 
Η συζήτηση γύρω από τα Winglets συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Μόνο που αυτή τη φορά, θα δούμε δηλώσεις κατά της χρήσης τους, δια στόματος Marc Marquez! 

O Ισπανός αναβάτης, ο οποίος είναι και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνει ότι δεν θα ήθελε να χρησιμοποιεί τα πτερύγια, αφού πιστεύει ότι όχι μόνο δεν τον έχουν βοηθήσει στους χρόνους, αλλά θα εξελιχθούν και σε πρόβλημα για τις προσπεράσεις, στο μέλλον! 
Λέει χαρακτηριστικά: «Σε κάποιους αρέσουν τα πτερύγια, σε άλλους όχι. Για μένα, είναι πολύ καλύτερα χωρίς αυτά. Αν ξεκινήσουμε να βασιζόμαστε πολύ στην αεροδυναμική, στο τέλος θα γίνει δύσκολο για τους αναβάτες να ακολουθούν ο ένας τον άλλο. Θα είναι πιο δύσκολο να προσπεράσεις, όπως στην Formula 1»

Συνεχίζει λέγοντας: «Χάνεις στην αεροδυναμική, από εκεί και πέρα. Δεν μπορείς να μείνεις καλά στο slipstream. Επίσης, υπάρχουν και τα θέματα ασφαλείας, είδατε τι έγινε στην Αργεντινή και πως με ακούμπησε ο Iannone. Για μένα, θα πρέπει να καταργηθούν» 

Για το πώς νιώθει με τα winglets πάνω στην μοτοσυκλέτα του, ο Marquez δηλώνει: «Σε κάποια σημεία, ναι, είναι καλύτερα. Ένιωσα καλύτερα κυρίως στην επιτάχυνση. Όμως, μέσα στη στροφή, αλλάζει η αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Δοκίμασα να κάνω γύρους με και χωρίς τα πτερύγια, και οι χρόνοι ήταν ίδιοι. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα σε αυτό τον τομέα.» 

Την αντίθεσή του στην χρήση των winglets έχει εκφράσει εδώ και καιρό, και ο Valentino Rossi! Mε τις δηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, το ζήτημα είναι φλέγον, ενώ πλέον, μπορούμε να πούμε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά, για του χρόνου!  

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ