Καινοτομία ή ιεροσυλία; Κλασσική μοτοσυκλέτα μετατρέπεται σε ηλεκτρική

Καινοτομία ή ιεροσυλία; Κλασσική μοτοσυκλέτα μετατρέπεται σε ηλεκτρική

Η Electric Ladyland, δημιουργία του Γερμανού Jürgen Becker, έχει ως βάση μια μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του `50, η οποία αποκτά ηλεκτρικό και...ροκ προσανατολισμό. 

Για τους οπαδούς του rock n` roll, το όνομα Electric Ladyland είναι γνωστό, καθώς αποτελεί τον τίτλο του τελευταίου δίσκου του Jimi Hendrix, που κυκλοφόρησε το 1968. Το ηλεκτρικό πρότζεκτ του Jurgen Becker αντλεί έμπνευση από αυτό το «ψυχεδελικό» άλμπουμ  ενός από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και δανείζεται το υπερβολικά κατάλληλο όνομα για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. H Electric Ladyland λοιπόν συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με την σημερινή τεχνολογία, με έναν έντεχνο τρόπο.


Η βάση είναι μια ρώσικη μοτοσυκλέτα του 1955, η Minsk M1A, που αποτελεί αντιγραφή της γερμανικής DKW RT 125. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν μια από τις μοτοσυκλέτες που οι Σοβιετικοί παράτησαν στην Ανατολική Γερμανία όταν έγινε η ενοποίηση των δύο Γερμανιών.

Το πρώτο βήμα στη μετατροπή ήταν η αφαίρεση του μονοκύλινδρου, δίχρονου κινητήρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε με έναν ηλεκτροκινητήρα της Revolt, o οποίος τοποθετήθηκε στη δεξιά μεριά του πίσω τροχού. Ζυγίζοντας μόλις 4 κιλά, αποδίδει 14 ίππους, με μια τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα. Ο χώρος που έμεινε κενός από την αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης εδράζει τώρα την μπαταρία, την οποία έφτιαξε ο ίδιος ο Becker.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »