Αυτό είναι, όπως όλα δείχνουν, το επερχόμενο KTM 1290 Super Adventure.

KTM 1290 Super Adventure: Δοκιμάζεται η νέα γενιά

Συνεχίζονται οι δοκιμές της επόμενης γενιάς της Mega Adventure από την KTM, η οποία θα έχει σχεδιαστικές αλλαγές και αυξημένο επίπεδο τεχνολογικών εφαρμογών. Δείτε περισσότερα.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ότι η KTM εργάζεται μεθοδικά στον «διάδοχο» του 1290 Super Adventure, ο οποίος θα είναι μια μοτοσυκλέτα ακόμη πιο εξελιγμένη και εντυπωσιακή. Ήδη πολλές φωτογραφίες της έχουν –ανεπίσημα- κυκλοφορήσει, ωστόσο μια ακόμη που εμφανίστηκε πριν λίγες ώρες, μας κρατά «ενήμερους».
 
Την φωτογραφία εξασφάλισε το βρετανικό Motorcycle News και μας δείχνει πιθανότατα την «R» εκδοχή του μοντέλου, η οποία προδίδεται από τους ακτινωτούς τροχούς. Η διάσταση τους φαίνεται να είναι 21-18 ιντσών, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα τονίζει ακόμη περισσότερο τον off-road χαρακτήρα του μοντέλου.
 
Οι εμφανισιακές αλλαγές είναι πολλές και σαφείς: Αρχικά, το εμπρός μέρος έχει μια εντελώς νέα σχεδίαση, με άλλο φωτιστικό σώμα και ζελατίνα, ενώ διακρίνεται και το ραντάρ που θα χρησιμοποιεί η νέα 1290 Super Adventure. Όπως έχει δηλώσει πολλάκις η KTM, τα νέα της μοντέλα θα φέρουν σύστημα ραντάρ, που θα συνεργάζεται με το cruise control και το ABS δρώντας ως υποβοήθηση στον αναβάτη, σε συνθήκες απλής οδήγησης είτε σε κατάσταση κινδύνου, επεμβαίνοντας στα φρένα ή τον κινητήρα.
 
Το ρεζερβουάρ της νέας 1290 Super Adventure αλλάζει φιλοσοφία, θυμίζοντας αυτό του 790 Adventure: Ο κύριος όγκος του μεταφέρεται στις πλευρές της μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερο ζύγισμα και μεγάλη χωρητικότητα χωρίς το μέγεθος του να αυξάνεται υπερβολικά. Νέο εμφανίζεται το ψαλίδι και το υποπλαίσιο του μοντέλου, αλλά και η εξάτμιση, η οποία καλείται να διαχειριστεί αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων λόγω Euro5. O κινητήρας αναμένεται να μείνει σε παρόμοια επίπεδα ισχύος σε σχέση με σήμερα, με 160 άλογα να είναι ένα πιθανό νούμερο. 
 
Προς το παρόν η KTM τηρεί, επισήμως, σιγή ιχθύος για τα νέα μοντέλα, αν και έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει καινούριες μοτοσυκλέτες τον επόμενο καιρό. Μείνετε συντονισμένοι.
 
(Φωτό: MotorcycleNews)