net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Γιγαντώνεται με γοργούς ρυθμούς η Polaris.

Ιστορικά κέρδη για Polaris

Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της παρουσίασε η Polaris το 2013 με την περσινή χρονιά να αποτελεί σταθμό για την αμερικάνικη εταιρία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

 
Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Polaris για το 4ο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν στα 1,083 δισ. δολάρια. Η.Π.Α. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 20% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012. Παράλληλα το καθαρό εισόδημα για την ίδια περίοδο ανήλθε για τον όμιλο στα 108 εκατ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση 23% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Για ολόκληρο το οικονομικό έτος η Polaris παρουσίασε αύξηση στα καθαρά της έσοδα κατά 22% σε σχέση με το 2012 τα οποία ανήλθαν σε 381,1 εκατ. δολ.

Αύξηση της τάξης του 18% παρουσίασαν και οι συνολικές πωλήσεις της Polaris για το 2013 οι οποίες ανήλθαν στα 3,777 δισ. δολάρια έναντι 3,209 δισ. δολαρίων το 2012.

Αυτή είναι η 4η σερί χρονιά που η Polaris αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 15% τόσο σε συνολικές πωλήσεις όσο και σε κέρδη οι οποίες έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2009, σύμφωνα με την ίδια.

«Το τελευταίο έτος (2013) ήταν ένα από τα πιο μετασχηματιστικά στην ιστορία της εταιρίας καθώς παρουσιάσαμε περισσότερα προϊόντα από ποτέ, ολοκληρώσαμε μία στρατηγική εξαγορά και συνεχίσαμε την ανάπτυξη του παγκόσμιου «αποτυπώματός» μας. Αυτά και άλλα ορόσημα μας βοήθησαν στο να παρουσιάσουμε το πρώτο μας τρίμηνο με πωλήσεις άνω του ενός δισ. δολαρίων μπαίνοντας στο 2014 με στόχο να επεκτείνουμε το μέχρι τώρα ρεκόρ μας όσον αφορά την καινοτομία και την επιτυχία.» ήταν οι δηλώσεις του Scott Wine, προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της Polaris.

Πέρσι ο όμιλος της Polaris ξεπέρασε κάθε προηγούμενο παρουσιάζοντας σχεδόν μία ντουζίνα νέων και ανανεωμένων UTV/ATV, έφερε ξανά την Indian στο προσκήνιο με τρεις καινούριες μοτοσικλέτες αλλά παρουσίασε και 8 καινούρια snowmobile!

Παράλληλα, παρουσίασε 800 (!) νέα προϊόντα ένδυσης αναβάτη και αξεσουάρ για τα μοντέλα της και εξαγόρασε δύο εταιρίες: Την γαλλική Aixam που κατασκευάζει microcars και ελαφρά τετράκυκλα με κλωβό για επαγγελματική και την εταιρία ένδυσης αναβάτη Klim. Και έχει και συνέχεια! Το 2013 η Polaris ξεκίνησε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων, ένα στην Ινδία και ένα στην Πολωνία, βελτίωσε την δυνατότητα παραγωγής σε όλα τα εργοστάσιά της στις Η.Π.Α. και το Μεξικό, διπλασίασε την δυναμικότητα του κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης, προσέλαβε 400 νέους υπάλληλους και σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρία Ariens που κατασκευάζει εργαλεία εξωτερικού χώρου (αλυσιδοπρίονα, χλοοκοπτικά κ.α. ). Όλα αυτά με στόχο να έρθουν παρόμοια οικονομικά αποτελέσματα και το 2014.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ