Indian: Ακόμα ένα νέο μοντέλο;

Την κατοχύρωση του ονόματος «Challenger» φαίνεται να πραγματοποίησε η Indian, κάτι που δείχνει ότι ίσως ετοιμάζει κι άλλα μοντέλα. Δείτε περισσότερα.

Σύμφωνα με Αμερικανικές πηγές, η Indian μετά την κατοχύρωση των ονομάτων Raven και Renegade, κατέθεσε στο αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών, και την ονομασία Challenger. Κατά την συνήθη πρακτική, μιλάμε για κατοχύρωση ονόματος «για μοτοσυκλέτα και τμήματα αυτής», αλλά και «ονομασία ρουχισμού όπως μπλούζες, καπέλα και γάντια», υποδηλώνοντας και την ύπαρξη συγκεκριμένης σειράς αξεσουάρ με την ονομασία του μοντέλου.

Τα τελευταία έτη, η Indian έχει δείξει ότι βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό, με πρώτο δυνατό παράδειγμα την FTR1200, την Flat Track τύπου μοτοσυκλέτα με τον προσιτό χαρακτήρα. Ωστόσο η ονομασία Challenger δημιουργεί φυσικά σενάρια και προσδοκίες για το τι μοτοσυκλέτα θα «βαφτίσει», με τις υποθέσεις των Αμερικανών να είναι δύο.

Η πρώτη, αφορά μια νέα σπορ μοτοσυκλέτα: Καλά διαβάσατε, σπορ και μάλιστα «καθαρόαιμη», με βλέψεις για πίστα, κάτι που έχει αφήσει παλιότερα να εννοηθεί ο Ola Stenegard, επικεφαλής σχεδίασης της Indian. Ο Stenegard, που έχει εργαστεί στο παρελθόν για την BMW, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι η Indian θα μπορούσε να «δημιουργήσει ένα νέο σπορ μοντέλο με το πνεύμα των παραδοσιακών Indian». Πόσο μάλλον σε μια εποχή, που τα retro sportbikes κάνουν μια ολοένα και ισχυρότερη επιστροφή!

Η άλλη εκδοχή, είναι το Challenger να αποτελεί ένα mega on-off μοντέλο, το οποίο θα τεθεί απέναντι στα μοντέλα της κατηγορίας όπως τα R1250GS ή Multistrada, αλλά και με βλέψεις ανταγωνισμού στο H-D Pan America, την concept πρόταση της εταιρείας του Milwaukee που σόκαρε, όταν παρουσιάστηκε πέρσι το καλοκαίρι.  

Βέβαια, πρέπει πρώτα να…περάσει η έγκριση του ονόματος, καθώς υπάρχει περίπτωση η Indian να δεχθεί ένα «όχι» από το γραφείο ευρεσιτεχνιών, καθώς την ονομασία «Challenger» φέρει και γνωστό μοντέλο αυτοκινήτου της Dodge.