Ηλεκτρικό δίκυκλο από...την Skoda!

Η γνωστή μάρκα αυτοκινήτων παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτροκίνητο δίκυκλο όχημα, στην έκθεση της Γενεύης που γίνεται αυτή την στιγμή. Δείτε περισσότερα…

Με την ευκαιρία της μεγάλης διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου, στην Γενεύη της Ελβετίας, η Skoda αποφάσισε να επιδείξει με ένα νέο μοντέλο, ότι οι τάσεις στην αυτοκίνηση του μέλλοντος μπορεί να απαιτήσουν δραστικές αποφάσεις. Το Klement, που βλέπετε στις εικόνες, είναι το νέο δίκυκλο όχημα της Skoda!

Πρόκειται για ένα όχημα τύπου ποδηλάτου, που ωστόσο δεν έχει πεντάλ για την κίνησή του –συνεπώς κατατάσσεται εύκολα, ως μοτοσυκλέτα. Ο αναβάτης έχει δύο μαρσπιέ, στην θέση των πεντάλ, για να στηρίζει τα πόδια του, ενώ κατά τα άλλα η θέση οδήγησης θυμίζει mountain bike.

Εντύπωση προκαλούν οι αναρτήσεις του οχήματος εμπρός και πίσω, οι οποίες είναι
«μονόμπρατσες»:
Εμπρός δεν υπάρχει πιρούνι, αλλά μόνο ένας βραχίονας από την αριστερή πλευρά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και πίσω, με ένα μονόμπρατσο ψαλίδι. Η κατασκευή του Klement έχει γίνει από αλουμίνιο για μείωση του βάρους. Στον πίσω τροχό, φιλοξενείται και ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος έχει απόδοση 5,4 ίππων και θα παράσχει μια τελική ταχύτητα 45 χιλιομέτρων την ώρα, στο μοντέλο.

Για την πέδηση, φροντίζει ένας δίσκος τοποθετημένος εμπρός, ο οποίος λειτουργεί μαζί με υδραυλική δαγκάνα, ενώ κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια επαναφορτίζοντας την μπαταρία. Και μιας και περί μπαταρίας ο λόγος, το μοντέλο χρησιμοποιεί ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 1,25 kWh, δεν δηλώνεται ωστόσο κάποιο νούμερο αυτονομίας. Τo Klement δεν ξεπερνά σε βάρος τα 25 κιλά.

Για την εκκίνηση του οχήματος, δεν απαιτείται κλειδί αλλά ειδική εφαρμογή στο κινητό του αναβάτη, η οποία εκτός από την ενεργοποίηση του Klement, φέρει διαγνωστική πλατφόρμα αλλά και δυνατότητα πραγματοποίησης επείγουσας κλήσης σε περίπτωση που χρειαστεί.