Τα πρώτα αποτελέσματα της δραστικής στρατηγικής The Rewire φαίνεται πως αποδίδουν οικονομικούς καρπούς.

Harley-Davidson: Κέρδη-ρεκόρ το τελευταίο 3μηνο

To εκτενές σχέδιο αναδιάρθρωσης της Harley-Davidson φαίνεται ότι αποφέρει καρπούς σε οικονομικό επίπεδο, όπως δείχνουν τα ανάλογα νούμερα. Δείτε τι δημοσιεύθηκε…

Τελικά, θα διασωθεί η Harley-Davidson από την τεράστια οικονομική ταραχή που την ταλανίζει αυτή την στιγμή; Τα τελευταία νούμερα που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι το σχέδιο «The Rewire» και ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, Jochen Zeitz, φέρνουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τα οικονομικά της εταιρείας του Milwaukee.
 
Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η Harley-Davidson κατέγραψε καθαρά κέρδη 120 εκατομμυρίων δολαρίων, μια αύξηση κατά 39% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο που αποτελεί μάλιστα την 3η καλύτερη τριμηνιαία επίδοση της εταιρείας, από το 2015. Και όλα αυτά, παρά την μείωση του τζίρου της εταιρείας κατά 8% στο ίδιο διάστημα. Σε θέμα πωλήσεων, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 6,7% στην Ευρωπαϊκή αγορά.
 
Με αυτά και με εκείνα, η Harley-Davidson δημιούργησε αποθεματικά 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ρευστότητα της εταιρείας αυξήθηκε κατά 318% (!), αφού από τα 862 εκατομμύρια δολάρια το 2019, ανήλθε στα 3,6 δις. δολάρια την παρούσα στιγμή.
 
Φυσικά, για να επιτευχθούν όλα αυτά, πάρθηκαν δραστικά μέτρα όπως ακύρωση των εκπτώσεων και μείωση των στοκ μοντέλων στις αντιπροσωπείες, η στρατηγική επανατοποθέτηση των παρουσιάσεων των νέων μοντέλων και η απόφαση της εταιρείας να αποχωρήσει σταδιακά από συνολικά 39 αγορές που δεν αποδίδουν στο επιθυμητό επίπεδο. Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα για να σωθεί η Harley-Davidson, τελικά;