Η μια και μοναδική μοτοσυκλέτα Ferrari του κόσμου

O David Kay κατασκεύασε τη μια και μοναδική στον κόσμο μοτοσυκλέτα που φέρει το σήμα της Ferrari. Δείτε εδώ την ιστορία της και τον λόγο που κατασκευάστηκε.

Πριν ο Key ξεκινήσει αυτή τη μοναδική κατασκευή ζήτησε και πήρε γραπτή άδεια από τον Piero Ferrari (γιό του Enzo Ferrari) προκειμένου να τοποθετήσει το σήμα της Ιταλικής εταιρείας στη μοτοσυκλέτα, η οποία θα ήταν φόρος τιμής στον Enzo. Το αυθεντικό γράμμα του Piero βρίσκεται μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά που συνοδεύουν αυτό το έργο τέχνης στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο David Kay έχει μεγάλη εμπειρία από κλασικές ιταλικές μοτοσυκλέτες και κυρίως MV Agusta και για τη συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποίησε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 900 κυβικών, ενώ όλα τα κομμάτια του φαίρινγκ είναι από αλουμίνιο. Οι εξατμίσεις είναι κατασκευασμένες από τον Terry Hall και το ανεστραμμένο πιρούνι προέρχεται από τη Forcelle Italia. Τα φρένα του είναι της Brembo και σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου δημοπρασιών Bonhams στον οποίο βρέθηκε το 2008, το βάρος του είναι 172 κιλά και μπορεί να φτάσει τα 265 χιλιόμετρα την ώρα με τον κινητήρα να αποδίδει 105 ίππους στις 8.800 σ.α.λ.

Στην πρώτη του δημοπρασία, το 2008, δεν πουλήθηκε με την τιμή του να είναι στις 180.000 λίρες Αγγλίας. 4 χρόνια αργότερα βρέθηκε ξανά σε δημοπρασία και πουλήθηκε τελικά για 85.500 λίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των δυο δημοπρασιών, η μοτοσυκλέτα ήταν προς πώληση στο eBay. Η τιμή της ήταν 250.000 λίρες, οπότε δεν είχε καταφέρει να βρει νέο ιδιοκτήτη.