Έτσι είναι η μπαταρία του συστήματος MPP e της Honda.

Έτσι είναι η μπαταρία του συστήματος MPP e της Honda.

H Honda παίρνει πρωτοβουλία-κλειδί στην τεχνολογία εναλλάξιμων μπαταριών

Από τις αρχές του χρόνου, έχει ανακοινωθεί ήδη η συνεργασία Honda-Yamaha-Piaggio-KTM για μια κοινή πλατφόρμα εναλλάξιμων μπαταριών.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Οι όποιες εξελίξεις θα χρησιμεύσουν ώστε η ηλεκτροκίνηση να διαδοθεί πιο αποτελεσματικά και «τυποποιημένα», ώστε να εξαλειφθεί και ο σκόπελος του ανταγωνισμού για τα standards των μπαταριών. Σημαντική θέση στις εξελίξεις φέρεται να λαμβάνει η Honda, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διεθνείς πηγές.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Έχει ήδη έτοιμη την δική της μπαταρία η Honda

Προ ολίγων ημερών, η Honda παρουσίασε σε συγκεκριμένα διεθνή μέσα, την πλατφόρμα μπαταριών με ονομασία «MPP e-Mobile Power Pack». Η παρουσίαση αφορά τόσο την μορφή και τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας, όσο και τους σταθμούς επαναφόρτισης-διαθεσιμότητας των μπαταριών στους χρήστες, αλλά και τους τύπους εφαρμογών της. Το σύστημα MPP-e θα ξεκινήσει την λειτουργία του στην Ινδία, στις αρχές του 2022, ως πλατφόρμα διαμοιρασμού μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.
 

«Μοχλός πίεσης» σε συνεργάτες και ανταγωνιστές;

Με την Honda να έχει να παρουσιάσει, προς το παρόν, μια έτοιμη μπαταρία σχεδιασμένη για διαμοιρασμό, εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι η εταιρεία έχει το πλεονέκτημα της τεχνογνωσίας για την ευρύτερη χρήση της. Τόσο στο επίπεδο της συνεργασίας της με τις Yamaha, KTM και Piaggio, όσο και στα πλαίσια μιας κοινοπραξίας μεταξύ των 4 Ιαπώνων κατασκευαστών, η Honda θα μπορούσε να θεσμοθετήσει το δικό της standard μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον μέχρι την λήψη οριστικών αποφάσεων, ότι η κατασκευή μπαταριών από τις άλλες εταιρείες πρέπει να ακολουθεί την φιλοσοφία της Honda. Ωστόσο, αν κάποια εταιρεία παρουσιάσει μια μπαταρία που είναι βελτιωμένη σε όλα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά (βάρος, χωρητικότητα, χρόνοι επαναφόρτισης κλπ), τότε πιθανόν θα εκτιμηθεί το νέο standard έναντι του υπάρχοντος.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »