Γιορτάζει η Piaggio τα 140 χρόνια της με ειδική έκδοση της GTV
Γιορτάζει η Piaggio τα 140 χρόνια της με ειδική έκδοση της GTV
  • Γιορτάζει η Piaggio τα 140 χρόνια της με ειδική έκδοση της GTV
  • Γιορτάζει η Piaggio τα 140 χρόνια της με ειδική έκδοση της GTV

Γιορτάζει η Piaggio τα 140 χρόνια της με ειδική έκδοση της GTV

Η Vespa γιορτάζει τα 140 χρόνια της Piaggio με μία από τις πιο αποκλειστικές ειδικές εκδόσεις ενός από τα πιο αγαπημένα scooter στον κόσμο. Θα πωλείται για 4 μόνο μέρες στο πλαίσιο του Vespa World Days Rally στις 18-21 Απριλίου, ενώ ήδη την επιθυμούν συλλέκτες.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

Η Piaggio, που ιδρύθηκε το 1884, γίνεται 140 ετών και η Vespa γιορτάζει αυτά τα γενέθλια με μια ειδική έκδοση, την πιο αποκλειστική από ποτέ στην ιστορία του πιο διάσημου και αγαπημένου σκούτερ στον κόσμο.

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί στον περιορισμένο αριθμό των 140 μονάδων και θα είναι διαθέσιμο μόνο για τέσσερις ημέρες, τις ίδιες με το ράλι Vespa World Days 2024 που, από τις 18 έως τις 21 Απριλίου,θα συγκεντρώσει χιλιάδες Vespisti, καθώς και εθνικά κλαμπ Vespa από 66 χώρες. Μάλιστα, τις ημέρες της τεράστιας γιορτής, η Vespa 140th of Piaggio, μπορεί να παραγγελθεί μέσω του διαδικτύου (VESPA.COM) ή αυτοπροσώπως στο Vespa Village, την "καρδιά" του ξεχωριστού event που θα πραγματοποιηθεί στην Pontedera.

Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για συλλέκτες από όλο τον κόσμο να κάνουν δικιά τους μια έκδοση που υπόσχεται να είναι μια από τις πιο σπάνιες, πιο περιζήτητες και πολύτιμες.

Στη Vespa 140th of Piaggio, που δημιουργήθηκε στη βάση της Vespa Gtv, ο σεβασμός στα πιο κλασικά και υποβλητικά σχήματα της ιστορίας της Vespa επιτυγχάνεται χάρη σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό retro και μοντέρνου σχεδιασμού, όπου ο χαμηλός προβολέας και το εκτεθειμένο σωληνωτό τιμόνι συνδυάζονται με σπορ διακόσμηση και ένα πακέτο εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Η ειδική έκδοση χαρακτηρίζεται από το μπλε και το γαλάζιο σε λευκό σώμα, τα χαρακτηριστικά χρώματα του Ομίλου Piaggio, τα οποία συνδυάζονται με τα κλασικά γραφικά και το νέο μονόγραμμα της Vespa, καθώς και το εορταστικό λογότυπο των 140 χρόνων. Αυτά τα χρώματα ενισχύουν επίσης την κλασική γραβάτα στο μπροστινό μέρος ποδιάς, το χαρακτηριστικό σήμα που συναντάμε σε κάθε Vespa, σχεδιασμένη με τριπλούς αεραγωγούς και στις δύο πλευρές και κεντρικές γρίλιες. Το μπροστινό φέρινγκ θυμίζει επίσης το αγωνιστικό πνεύμα που εμπνέει το Gtv.

Το κάθισμα είναι μπλε, με διπλές ραφές και αποκτά την χαρακτηριστική μονοθέσια εμφάνιση, με φαρδιά και άνετη σέλα. Το κάλυμμα της πίσω σέλας έρχεται στάνταρ, ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει κομψά την σπορ ψυχή της Vespa. Οι ζάντες των τροχών, μπλε με γαλάζιες λεπτομέρειες, είναι επίσης μοναδικές για το μοντέλο. Η αισθητική της νέας Vespa 140th της Piaggio ολοκληρώνεται από τα μαύρα φινιρίσματα των προφίλ αμαξώματος, τους καθρέφτες, το σιγαστήρα και τα αναδιπλούμενα υποπόδια επιβατών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κάθε μονάδα θα αναγνωρίζεται από μια αριθμημένη εορταστική πλακέτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος, μαζί με το λογότυπο 140 ετών.

Η νέα Vespa 140th της Piaggio τροφοδοτείται από τον ζωηρό μονοκύλινδρο κινητήρα 300 hpe (Κινητήρας Υψηλής Απόδοσης), με 4 βαλβίδες, υδρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό. Με την μέγιστη ισχύ των 17,5 kW (23,8 HP), είναι ο κινητήρας υψηλότερης απόδοσης που τοποθετείται σε Vespa. Τα φωτιστικά σώματα είναι full LED, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού χαμηλού προβολέα, ενώ τα όργανα διατηρούν το κομψό κυκλικό σχήμα, αλλά είναι πλέον εξ` ολοκλήρου ψηφιακά, στοιχείο που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες που παρέχει το σύστημα συνδεσιμότητας Vespa MIA, που διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η ευκολία και η πρακτικότητα αναδεικνύονται με την εισαγωγή του Keyless συστήματος, το οποίο επιτρέπει την ενεργοποίηση του scooter χωρίς την ανάγκη παραδοσιακού κλειδιού. Για την βελτίωση της ασφάλειας, υπάρχει στάνταρ σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR και μονάδα ABS.

Η Vespa 140th of Piaggio μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά από εξαιρετικά κομψά αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης δερμάτινης τσάντας υψηλής ποιότητας πίσω με ανάγλυφο το λογότυπο Vespa και λεία δερμάτινη ενίσχυση στο κάτω μέρος και στις λαβές που επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή στερέωση στην πίσω σχάρα. Μερικά από τα αξεσουάρ που αυξάνουν την οδηγική άνεση και τη λειτουργικότητα της Vespa περιλαμβάνουν μπροστινά και πίσω βαλιτσάκια, έναν μεγάλο ανεμοθώρακα από μεθακρυλικό και προστατευτικά κάγκελα.