Αναμένεται αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο στην Γερμανία, για τις εξατμίσεις των μοτοσυκλετών...

Γερμανία: Νέα εκστρατεία κατά του θορύβου

Ξανά στο στόχαστρο τις θορυβώδεις εξατμίσεις και τον τρόπο οδήγησης των αναβατών, βάζει η Γερμανία, με 81 δήμους της χώρας (και όχι μόνο) να συμμετέχουν. Δείτε τι γίνεται.

Ο θόρυβος των μοτοσυκλετών, κυρίως όσων έχουν υποστεί τροποποιήσεις αλλά και ο θόρυβος ως αποτέλεσμα της επιθετικής οδήγησης, τίθεται στο στόχαστρο από τις γερμανικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και συζητήθηκε σε εθνικό επίπεδο, ατζέντα με αιτήματα τοπικών αρχών για τον θόρυβο που προκαλούν οι μοτοσυκλέτες.

Η καμπάνια στοχεύει αρχικά, στην συνειδητοποίηση από τους ίδιους τους αναβάτες και τον θόρυβο που παράγουν οι μοτοσυκλέτες τους. Καλεί τους χρήστες σε πιο συνετή και ήπια οδήγηση, η οποία εκτός από τα προφανή οφέλη στην ασφάλεια, μειώνει και τον θόρυβο από τα δίκυκλα οχήματα που παράγεται κατά την έντονη επιτάχυνση. Το πρόβλημα έχει αναφερθεί έντονα από κατοίκους επαρχιακών περιοχών της Γερμανίας, οι οποίοι κατηγορούν τους μοτοσυκλετιστές ότι περνούν με μεγάλες ταχύτητες, οδηγώντας επικίνδυνα και ενοχλώντας τις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόταση περιλαμβάνει και άλλα μέτρα, που σίγουρα θα συζητηθούν: Ακόμη αυστηρότερα όρια θορύβου τόσο στις εργοστασιακές όσο και στις aftermarket εξατμίσεις, τοποθέτηση ηχομέτρων σε διάσημες «μοτοδιαδρομές», αύξηση της αστυνόμευσης, ακόμα και… απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε αργίες, για αποφυγή ηχορύπανσης!

ΟΚ, κατανοητά τα «λογικά» μέτρα περί θορύβου. Αλλά από την άλλη… μια αργία έχουμε να βγούμε βόλτα, μην μας κόψετε και την ευχαρίστηση! Συμφωνείτε; Πείτε μας την γνώμη σας για το όλο αυτό θέμα…