Gas Gas: Ετοιμάζει μοτοσυκλέτες δρόμου σε συνεργασία με την KTM

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τη Gas Gas, η οποία φαίνεται ότι σύντομα θα έχει στην γκάμα της μοτοσυκλέτες δρόμου. Διαβάστε σε ποιες κατηγορίες σκοπεύει να μπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, τα μοντέλα της Gas Gas θα βασίζονται σε μοτοσυκλέτες της KTM και πρόκειται για δυο γυμνά στα 250 και 800 κυβικά, καθώς και ένα adventure στα 800 κυβικά. Το μικρό γυμνό είναι πιθανών να προέρχεται από το 250 Duke, ενώ τα δυο 800άρια θα είναι μάλλον βασισμένα στα 890 Duke και 790 Adventure.

Στις αρχές της χρονιάς η KTM είχε εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό της Ισπανικής εταιρείας και καθώς είναι καταξιωμένη στον χώρο των motocross, enduro και trial μοτοσυκλετών, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει στις μοτοσυκλέτες δρόμου. Η Αυστριακή εταιρεία είχε κάνει κάτι παρόμοιο και με τη Husqvarna, οπότε γνωρίζει πώς να δώσει νέα πνοή στην Gas Gas.  

  

Πάντως πρόκειται για τελείως διαφορετική περίπτωση, καθώς η Husqvarna είχε κάποια εμπειρία στην παραγωγή μοτοσυκλετών δρόμου, όταν ήταν μέρος της BMW. Για τη Gas Gas όμως, η άσφαλτος είναι «αχαρτογράφητη περιοχή» και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι οι μοτοσυκλέτες που θα μπουν στην παραγωγή. Δεν αποκλείεται να αποκαλύψει κάτι στα μεγάλα διεθνή σαλόνια στο τέλος της επόμενης χρονιάς.