Τα κεντρικά της Ferrari στο Maranello

Ferrari: Θα κατασκευάσει εκτάκτως ιατρικά μηχανήματα

Μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση υποστήριξης του ιταλικού συστήματος υγείας ανακοίνωσε η Ferrari. Δείτε τι αποφάσεις συζητήθηκαν.

Η Ιταλία ζει πρωτόγνωρες στιγμές ελέω της επέλασης του κορωνοϊού, καθώς δυστυχώς είναι αυτή την στιγμή παγκοσμίως η πιο σκληρά χτυπημένη χώρα από την πανδημία.  Μέσα στις ραγδαίες και μεγάλες εξελίξεις, η Ferrari ανακοίνωσε την πρόθεση της να βοηθήσει την κατάσταση, δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί, θα φτιάξει μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής προκειμένου να τα παράσχει στα νοσοκομεία της χώρας.

Προς το παρόν, η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει αναπνευστικά μηχανήματα στην Ιταλία είναι η Siare Engineering, η οποία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή ζήτηση που δοκιμάζει τις δυνατότητες της. Η Ferrari, για την κατάσταση αυτή, ανακοίνωσε ότι έχει πλάνο υποστήριξης της Siare σε δύο στάδια: Αρχικά, σε επίπεδο logistics και μεταφορών και εξασφάλισης της προμηθευτικής αλυσίδας, ενώ σε συνέχεια με παροχή της ίδιας της γραμμής παραγωγής της για ιατρικά μηχανήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ανάλογα, για την απόφαση αυτή: «Είτε θα τους βοηθήσουμε στην δική τους μονάδα παραγωγής, είτε θα πάρουμε μέρος της παραγωγής τους στο εργοστάσιο μας. Μπορεί να κάνουμε και τα δύο. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα, αλλά ο στόχος είναι ξεκάθαρος». Μέχρι τώρα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, η οικογένεια Agnelli που είναι επικεφαλής του γκρουπ FCA, έχει δωρίσει 10 εκατομμύρια ευρώ στην μάχη κατά του κορωνοϊού.