O επικεφαλής της Dorna και των MotoGP, Carmelo Ezpeleta

Ezpeleta: Έριξε «άκυρο» στην Kawasaki για MotoGP!

Αρνήθηκε την αίτηση για wild card συμμετοχή της Kawasaki στα MotoGP ο «ισχυρός ανήρ» Carmelo Ezpeleta, όπως λένε μέσα του εξωτερικού. Δείτε τι συνέβη.

Η Kawasaki έχει αποχωρήσει από τα MotoGP εδώ και 11 χρόνια και, επενδύοντας στα WSBK, κατάφερε να πάρει 6 τίτλους τα τελευταία 7 χρόνια, με τους Tom Sykes και Jonathan Rea γράφοντας ιστορία. Ωστόσο, μια επαφή της μάρκας με τα MotoGP τις τελευταίες ημέρες οδήγησε σε ναυάγιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ιταλικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των MotoGP Carmelo Ezpeleta, αρνήθηκε πρόταση της Kawasaki να τρέξει ως έκτακτη συμμετοχή σε αγώνα, με την μοτοσυκλέτα των WSBK.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Kawasaki προσέγγισε τον Ezpeleta και ζήτησε wildcard συμμετοχές σε αγώνες, με την μοτοσυκλέτα του WSBK πρωταθλήματος, για να εισπράξουν την εμφατική άρνηση του Carmelo Ezpeleta. Ο Ισπανός επικεφαλής της διοργάνωσης, δήλωσε συγκεκριμένα για το θέμα: «Τους είπα όχι, γιατί τα Wild Cards απευθύνονται σε όσους συμμετέχουν στα MotoGP. Μου αρέσει να είμαι ευθύς: Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη λύση αλλά είναι η καλύτερη.»

Ο Ισπανός μάλιστα αποκάλυψε ότι οι θέσεις στα MotoGP ίσως έχουν… ήδη κλείσει μέχρι το 2021, αφού όπως είπε, οι συζητήσεις είναι «πολύ προχωρημένες, με πρακτικά μόνο τις υπογραφές να λείπουν». Κατά αυτό τον τρόπο, εμμέσως ο Ezpeleta κλείνει την πόρτα στην Kawasaki ακόμα και για του χρόνου, καθώς όπως δήλωσε, «δεν υπάρχουν άλλες θέσεις στα paddock»! Ποια είναι η άποψη σας για την στάση του Ισπανού;