Εσύ επιλέγεις υποσχέσεις ή μια πραγματικά ανατομική σέλα;

Μήπως ζήτησες ανατομική σέλα και σε πιάσανε κορόιδο; Δες τι είναι μια πραγματικά ανατομική σέλα και πώς θα την αποκτήσεις.

Ακούμε συχνά στην αγορά τον όρο “ανατομική σέλα”, όμως μπορεί να βρεθούμε με σέλα στην οποία έχει αλλαχθεί απλά το αφρώδες υλικό ή στη χειρότερη περίπτωση έχει τοποθετηθεί μόνο διαφορετικό κάλυμμα. Μια τέτοια σέλα μπορεί να είναι τροποποιημένη ή και βελτιωμένη σε σχέση με την εργοστασιακή, αλλά δεν είναι ανατομική. Για να είναι λοιπόν μα σέλα ανατομική θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την ανατομία του σώματος του αναβάτη για τον οποίο προορίζεται και μόνο για αυτόν. Στόχος μιας τέτοιας σέλας είναι φυσικά να παρέχει μεγαλύτερη άνεση αλλά και να μην καταπονεί το μυοσκελετικό σύστημα.

Για να γίνει λοιπόν αυτό είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μετρήσεις από όργανα υψηλής ακρίβειας. Η MotO.K διαθέτει αισθητήρα κατανομής βάρους, ο οποίος μετρά τη μέση και τη μέγιστη πίεση που ασκεί ο αναβάτης στα σημεία επαφής με τη σέλα, καθώς και την επιφάνεια επαφής. Αρχικά οι μετρήσεις γίνονται με την εργοστασιακή σέλα και στη συνέχεια αναλαμβάνουν δράση οι εξειδικευμένοι τεχνικοί, οι οποίοι επεμβαίνουν στο αφρώδες διαμορφώνοντάς το σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σωματότυπο του συγκεκριμένου αναβάτη. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα υπάρχει δυνατότητα ενδιάμεσων μετρήσεων για βελτιστοποίηση των σημείων επαφής και της πίεσης που ασκείται σε αυτά.

Μετά το τέλος των εργασιών η ανατομική σέλα της MotO.K περνά ξανά από διαδικασία μέτρησης και με βάση τις διαφορές σε σχέση με την εργοστασιακή, εκδίδεται πιστοποιητικό βελτίωσης κατανομής βάρους στο οποίο αναγράφονται οι τιμές της μέσης και μέγιστης πίεσης, καθώς και του εμβαδού της επιφάνειας επαφής και τα γραφήματα αυτών, όπως προέκυψαν από τις μετρήσεις που έγιναν στις δύο σέλες. Η ανατομική σέλα προσφέρει ξεκούραστη οδήγηση, καθώς γίνεται καλύτερη αιμάτωση στα σημεία επαφής και το ειδικά μελετημένο σχήμα της παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα όμως είναι η μείωση της καταπόνησης της σπονδυλικής στήλης, καθώς το αφρώδες ergo που χρησιμοποιεί η MotO.K προσφέρει καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Καλλιρρόης 37, Αθήνα

Τηλ.: 210 9712600

https://motok-seats.com/

Facebook Page