To GIVE i.lektra.

Έρχεται το καλοκαίρι το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό scooter;

Το Give i.lektra, το πρώτο 100% ελληνικό ηλεκτροκίνητο scooter, ετοιμάζεται για το εμπορικό του ντεμπούτο το καλοκαίρι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές. Δείτε περισσότερα.

To Moto Τρίτη ήταν ένα από τα πρώτα μέσα πανελλαδικά και παγκοσμίως, που παρουσίασαν την επιχειρηματική ιδέα της GIVE, μιας ελληνικής εταιρείας και του project i.lektra: Με απλά λόγια, το πρώτο ελληνικό ηλεκτροκίνητο scooter. Τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, το scooter είναι έτοιμο να μπει στην τελική φάση δημιουργίας, ήτοι την είσοδο του στην παραγωγή.
 
Το GIVE i.lektra είναι το πνευματικό παιδί της ομάδας του Ηλία Νασιόπουλου, διδάκτορα μηχανολόγου μηχανικού, που απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στον χώρο και από την εργασία του στην ομάδα Force India της Formula 1. Με μια ομάδα 3 ακόμα ατόμων, των Λευτέρη Κόζα, Αστέρη Αποστολίδη και Σεβαστιανό Μαΐλη, ο Νασιόπουλος ξεκίνησε για πρώτη φορά να εργάζεται στο project το 2016.
 
Φιλοδοξία του Νασιόπουλου και της GIVE είναι να προσφέρουν ένα 100% ελληνικό ηλεκτροκίνητο scooter, με αυτονομία που θα φτάνει ως τα 180 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα της τάξης των 85 χιλιομέτρων την ώρα. Θα παίρνει την ενέργεια του από 3 αφαιρούμενες μπαταρίες, ενώ θα φέρει και μια οθόνη 8 ιντσών με δυνατότητα προβολής πλοήγησης.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νασιόπουλος και η ομάδα του βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών των πρωτοτύπων scooters, ώστε να μπουν κατόπιν στην διαδικασία πιστοποιήσεων και συναρμολόγησης. Πιθανή ημερομηνία άφιξης τους στην αγορά, αναφέρεται το φετινό καλοκαίρι. Περιμένουμε περισσότερα εν καιρώ…

(Πηγή: GCT)