Επιστρέφει το Dakar στην Αφρική;

Φήμες για την επιστροφή του θρυλικού αγώνα στην ήπειρο από όπου ξεκίνησε, είδαν το φως της δημοσιότητας. Δείτε περισσότερα…

Τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια, το ράλι Dakar πραγματοποιείται στην Νότια Αμερική, όμως είναι σαφώς γνωστό ότι ο πιο απαιτητικός αγώνας μοτοσυκλετών εκτός δρόμου στον κόσμο, ξεκίνησε από την Αφρική. Θα μπορούσε να επιστρέψει, στην ήπειρο που τον γέννησε; Καθόλου απίθανο, λένε κάποιες πηγές!

Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Angola, FADM, άναψε φωτιές με μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία εμφανίζει μια διαδρομή που διατρέχει μέσω Αγκόλας, Μποτσουάνας, Ναμίμπια και Νότιας Αφρικής, με την λεζάντα «Μια καλή διαδρομή για το Rally Dakar».

Η FADM βρίσκεται, όπως λένε οι πηγές, εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τον διοργανωτή του Dakar Rally, Amaury Sport Organization (ASO), για την επαναφορά του αγώνα στην Αφρική και μάλιστα νότια, όπου δεν γίνονται τόσες αγωνιστικές συναντήσεις όσο στο βόρειο τμήμα της. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι πολύ πιθανό, η πρόταση ή κάποια παρόμοια της να πάρει το πράσινο φως σχετικά γρήγορα, προκειμένου να φιλοξενηθεί το Dakar του 2020!

Η πρόταση σαφώς και έχει βάση, καθώς η διοργάνωση των τελευταίων αγώνων Dakar στην Νότια Αμερική υπήρξε περιπετειώδης, ενώ για φέτος μόνο μια χώρα, το Περού, φιλοξένησε την συνάντηση. Όπως και να γίνουν τελικά τα πράγματα, και μόνο η πίεση της πιθανότητας εγκατάλειψης της Νότιας Αμερικής, ως πρόσφορο έδαφος για την διοργάνωση του αγώνα, θα φέρει αναταράξεις στα «προκαταρκτικά». Μένει μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.