Η στιγμή της επαφής Marquez - Lorenzo στην Αυστραλία.

Επεισόδιο μεταξύ Marquez - Lorenzo στην Αυστραλία

Μια επαφή των δύο αναβατών στην πίστα οδήγησε στον θυμό του Marquez και σε εντός πίστας επεισόδιο. Δείτε τι έγινε.

Οι δύο αναβάτες της Repsol Honda απασχολούν και πάλι την επικαιρότητα με την εμπλοκή τους σε συμβάν, στην πίστα της Αυστραλίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Marc Marquez είχε επαφή με τον Jorge Lorenzo κατά την διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών, την στιγμή που πίεζε για καλό χρόνο (για να εξασφαλίσει απευθείας πρόσβαση στις Q2).

O Marquez συνάντησε τον Lorenzo στην κορυφή της στροφής 11 να πηγαίνει αργά και προσπάθησε να τον αποφύγει, ωστόσο δεν γλίτωσε την επαφή μαζί του, με αποτέλεσμα να του «ξηλώσει» το ένα πτερύγιο με τον ώμο του. Στη συνέχεια, κατά την δοκιμαστική εκκίνηση, ο Marquez έκανε χειρονομία στον Lorenzo, λέγοντας του ότι… κοιμόταν!

Ο Marquez προέβη σε δηλώσεις για το συμβάν, λέγοντας: «Φυσικά την πρώτη στιγμή ήμουν εκνευρισμένος γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ελεύθερα δοκιμαστικά είναι ισοδύναμα με τις κατατακτήριες, εννοώ ότι πηγαίνεις κατευθείαν στις ΚΑΤ2 και το δελτίο καιρού για αύριο δίνει βροχή 100%. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία και ήμουν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο. Προσπάθησα να τον περάσω με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην χάσω χρόνο. Αλλά στο τέλος, δεν μπορούμε να οδηγούμε αργά στην μέση της γραμμής»

«Φυσικά (ο Lorenzo) θα πει ότι δεν υπήρχε χώρος, αλλά πρέπει να κοιτάς πίσω, πρέπει να καταλαβαίνεις και να είσαι εκτός γραμμής. Ήμουν πολύ θυμωμένος στην αρχή αλλά μετά πήγα στο γραφείο του και μιλήσαμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα» συμπλήρωσε ο Marquez.

Ο Lorenzo είπε, με την σειρά του: «Δυστυχώς στο τέλος δεν κοίταξα πίσω για να δω ότι είχα 3 ή 4 αναβάτες πίσω μου. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο μέσα μπορούσα, αλλά τελικά εγώ και ο Marc ήμασταν πολύ κοντά»