Το Yamaha TMAX της Unikat Motorcycles

Το Yamaha TMAX της Unikat Motorcycles

Το Yamaha TMAX της Unikat Motorcycles

Ένα Yamaha TMAX με άποψη...cruiser!

Πώς να μεταμορφώσεις το sport scooter της Yamaha σε κάτι τελείως διαφορετικό και ακόμα πιο μοναδικό; Δείτε την δουλειά που έκαναν δύο Πολωνοί «τρελοί»…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το Yamaha TMAX 500 δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας καθιερώσει το όνομα του στην ιστορία των mega scooters με χρυσά γράμματα. Ο «μοτοσυκλετιστικός» χαρακτήρας του  σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές ευκολίες των scooters, το έκαναν απίστευτα επιτυχημένο, αλλά και… αγαπημένο μοντέλο του Πολωνού Maciej Bielawski. Ο Πολωνός ήθελε κάτι ξεχωριστό για το δίκυκλο του και έτσι ήρθε σε επαφή με την Unikat Motorworks και τον Grzegorz Korczak, που έχει κατασκευάσει πάνω από 200 μοτοσυκλέτες custom.
 
H δουλειά ξεκίνησε με προσεκτική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών, καθώς όπως είπε ο Korczak, το ΤΜΑΧ είναι ένα μοντέλο που δεν custom-άρεται συχνά και οι πληροφορίες δεν είναι πολλές. Ολόκληρο το πλαστικό περίβλημα του TMAX βρέθηκε… στον κάλαθο των αχρήστων  και το υποπλαίσιο στο πίσω μέρος, τροποποιήθηκε και απέκτησε πλευρικά καλύμματα τύπου σίτας. Οι αλλαγές επέβαλλαν την τροποποίηση του ρεζερβουάρ καυσίμου και του συστήματος ψύξης.
 
Η σέλα είναι εντελώς νέα, σε σχήμα σχεδιασμένο από το μηδέν και είναι καλυμμένη με καφέ δέρμα, ενώ η επένδυση της φτάνει μέχρι και την «ποδιά». Το καφέ δέρμα που έντυσε την σέλα κοσμεί και τα γκριπ, ενώ ο Korczak τοποθέτησε LED φωτιστικά εμπρός και πίσω. Οι ζάντες έχουν χρυσό χρώμα, ενώ η εξάτμιση απολήγει στην δεξιά πλευρά του μοντέλου με έναν ιδιαίτερο τρόπο, προς τα επάνω.
 
Το τελικό δημιούργημα είναι, σύμφωνα με τον δημιουργό του, «το πιο αποκλειστικό scooter που έχει φτιάξει ποτέ» και αδιαμφισβήτητα ξεχωρίζει, θυμίζοντας cruiser μοτοσυκλέτες. Πως σας φαίνεται;