H ηλεκτροκίνητη Emula

H ηλεκτροκίνητη Emula

H ηλεκτροκίνητη Emula

H ηλεκτροκίνητη Emula

Emula: Η ηλεκτροκίνητη με τα πολλά πρόσωπα

Μια μοτοσυκλέτα με ηλεκτρικό κινητήρα, αλλά… χαρακτήρες που επιλέγονται από τον ίδιο τον αναβάτη, η Emula προσθέτει «ψυχή» στην αποστειρωμένη ηλεκτροκίνηση. Δείτε περισσότερα…

Μια από τις κύριες γραμμές «επίθεσης» στην ηλεκτροκίνηση, από όσους δεν τους αρέσει και προτιμούν τους παραδοσιακούς κινητήρες, είναι η έλλειψη «χαρακτήρα» και προσωπικότητας. Το ηλεκτρικό μοτέρ δεν έχει… δονήσεις, δεν παράγει θόρυβο και είναι βελτιστοποιημένο όσον αφορά την ισχύ, ενώ οι μοτοσυκλέτες καύσης και οι πολλοί διαφορετικοί κινητήρες τους, είναι το ακριβώς αντίθετο. Η μοτοσυκλέτα αυτή, που βλέπετε εδώ, είναι η απάντηση προς τους πιο «δύσπιστους», που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα χαρακτηριστικά των κινητήρων βενζίνης.
 
Πρόκειται για την «Emula», το όνομα της οποίας προέρχεται από την λέξη Emulate, που σημαίνει εξομοιώνω. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι, χάρη στο ειδικό λογισμικό ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα, η Emula μπορεί να «συμπεριφερθεί» σαν 3 διαφορετικές μοτοσυκλέτες: Μια δίχρονη, σπορ μοτοσυκλέτα του 1989, μια τουριστική δικύλινδη 800 κυβικών του 2004 και μια τετρακύλινδρη, 600 κυβικών του 1999 (χωρίς όμως να αναφέρονται συγκεκριμένα μοντέλα).


 
Η εξομοίωση κάθε μοντέλου είναι τεράστιας έκτασης: Όχι μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ συμπεριφέρεται σαν τον αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης που μιμείται, αλλά ο αναβάτης έχει στην διάθεση του «συμπλέκτη» και «λεβιέ ταχυτήτων» για να αλλάζει ταχύτητες ψηφιακά, στέλνοντας ανάλογα σήματα στην ECU. Κατόπιν, αυτή αλλάζει σε πραγματικό χρόνο τον τρόπο απόδοσης του μοτέρ, ώστε η οδήγηση να θυμίζει όσο περισσότερο γίνεται, αυτή μιας μοτοσυκλέτας βενζίνης, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει επιλέξει ο αναβάτης.
 
Αλλά περιμένετε… έχει κι άλλο! Η Emula έχει εξομοιωτή ήχου, αλλά και δονήσεων, χάρη σε έναν μηχανισμό κάτω από την σέλα! Αυτό σημαίνει ότι, ουσιαστικά, μιλάμε για πολλές μοτοσυκλέτες σε μία, μέσα από την ψηφιακή-ηλεκτρική εξομοίωση, ενώ όπως γίνεται γνωστό, ο αναβάτης θα μπορεί να «κατεβάσει» και άλλα «μοντέλα μοτοσυκλέτας» στον εγκέφαλο της Emula, από το Internet. Τέλος, η μοτοσυκλέτα προσφέρει και την επιλογή απλής ηλεκτρικής λειτουργίας: Μόνο γκάζι και φρένο, μια σχέση μετάδοσης και «ηλεκτρική» καμπύλη ισχύος. Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;