O Earl Hayden

O Earl Hayden

«Έφυγε» ο πατέρας του Nicky Hayden, Earl, στα 74 του χρόνια

Ο Nicky Hayden δεν χρειάζεται συστάσεις: ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας και παγκόσμιος πρωταθλητής των MotoGP.

Ο Hayden δυστυχώς έχασε την ζωή του το 2017, μετά από ατύχημα ποδηλασίας στην Ιταλία. Η κληρονομιά που άφησε στο άθλημα είναι σημαντική και υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για αυτό, ήταν και ο πατέρας του, Earl, επίσης ένας αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Αγωνιστικός «μέντορας» των αδερφών Hayden

Μπορεί ο Nicky να κατάφερε την τεράστια επιτυχία του πρωταθλητισμού στα MotoGP, όμως ο Earl Hayden έχει άλλους 2 γιους, τους Tommy και Roger, και 2 κόρες, την Kathleen και την Jenny. Οι άλλοι 2 γιοι του έχουν και αυτοί, σημαντικές επιτυχίες: O Tommy Hayden είναι 2 φορές πρωταθλητής AMA στην κατηγορία Supersport και έχει νίκη στα WSBK, ενώ ο Roger Hayden έχει ένα πρωτάθλημα στα Supersport και μια νίκη στα SBK, αλλά και Wild-card στις Moto2 και MotoGP, ενώ έχει πραγματοποιήσει μια σεζόν και στα World Superbikes.
 

Στον Earl οφείλεται ο αριθμός 69 του Nicky

Ο αγωνιστικός αριθμός του αδικοχαμένου Nicky Hayden οφείλεται στον πατέρα του και αποτελεί μαρτυρία της αίσθησης του χιούμορ του. Ο Earl Hayden είχε επιλέξει, ήδη από τον καιρό που αγωνιζόταν ο ίδιος στις πίστες dirt track, τον αριθμό 69, καθώς ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί να διαβαστεί και… ανάποδα, δηλαδή αφού ο αναβάτης έχει σημειώσει πτώση!
 

Πάλεψε για καιρό με τον καρκίνο

Ο Earl Hayden αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι έπασχε από καρκίνο τα τελευταία χρόνια της ζωής του, κάτι που τελικά συνέβαλε στον θάνατο του. Ο αγωνιζόμενος και μέντορας των αδερφών Hayden έφυγε από την ζωή στην πατρίδα του, στο Owensboro του Kentucky των ΗΠΑ.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »