Ducati MotoGP: Μπλεξίματα λόγω...χρώματος;

Καταγγελία φαίνεται να έχει δεχθεί η ομάδα της Ducati στα MotoGP, λόγω της εμφάνισης των λογοτύπων Mission Winnow και ίσως κληθεί να αλλάξει χρώματα! Δείτε περισσότερα…

Το επιβλητικό κόκκινο της Ducati GP19 με την εμφάνιση της φράσης «Mission Winnow» φαίνεται ότι θα φέρει φουρτούνες στην Ιταλική εταιρεία και την ομάδα της. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, υπάρχει ήδη καταγγελία από τον Σύλλογο Ομοσπονδιών για τα δικαιώματα των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, λόγω της έμμεσης διαφήμισης καπνικών προϊόντων στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Να θυμίσουμε φυσικά εδώ ότι, εδώ και πολλά χρόνια, απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμιση προϊόντων καπνού και τσιγάρων, στα μηχανοκίνητα σπορ. O κολοσσός Phillip Morris ωστόσο, φαίνεται πως γνώριζε και το κατάλληλο… «παραθυράκι», προκειμένου να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Mission Winnow» στα χρώματα της Desmosedici GP19 που είδαμε πριν λίγο καιρό.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις όμως, δεν είναι απίθανο η Ducati να οδηγηθεί σε μια απόφαση-εξπρές της τελευταίας στιγμής, να αλλάξει χρώματα και πιθανόν ονομασία ομάδας! Η καταγγελία που έχει γίνει κατηγορεί την ομάδα για την έμμεση διαφήμιση καπνού, κάτι που απαγορεύεται από τις Ιταλικές αρχές.

Το ζήτημα γίνεται πολύ σοβαρό, καθώς η Ferrari, που χορηγείται επίσης από την Phillip Morris στην Formula 1, ανακοίνωσε ήδη ότι θα αποσύρει τα λογότυπα και την ονομασία Mission Winnow από την εμφάνιση του μονοθεσίου του 2019, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν! Η Scuderia θα αφαιρέσει μάλιστα, και την φράση Mission Winnow από την επίσημη ονομασία της ομάδας! Λέτε να αναγκαστεί και η Ducati να κάνει το ίδιο;