• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

O Danilo Petrucci επί το έργον

Ducati: Βάθρο για Petrucci στην Βαρκελώνη

 

Σημαντικούς βαθμούς για την Ducati και για τον ίδιο εξασφάλισε ο Danilo Petrucci, με τον τερματισμό του στην 3η θέση στον αγώνα της Καταλωνίας.

(δελτίο τύπου Ducati)
Θέση στο βάθρο για τη Ducati και τον Πετρούτσι στην Καταλονία
  • Επεισοδιακός αγώνας στο Grand Prix της Καταλονίας και 3η θέση για τον Danilo Petrucci
  • Τρίτος συνεχόμενος αγώνας που ανεβαίνει ο Petrucci στο βάθρο, με τον Ιταλό να σταθεροποιείται σε θετικά αποτελέσματα
  • Ο Dovizioso έστριψε πρώτος στο τέλος της ευθείας στην εκκίνηση αλλά ενεπλάκη άθελά του σε ένα ατύχημα και βρέθηκε εκτός αγώνα ήδη από το 2ο γύρο
  • Η Mission Winnow Ducati συνεχίζει να προηγείται στο πρωτάθλημα των ομάδων ενώ η Ducati παραμένει δεύτερη στους κατασκευαστές
Ανάμικτα συναισθήματα στους ανθρώπους της Ducati άφησε το Grand Prix της Καταλονίας, έβδομος γύρος του εφετινού MotoGP. Ο μεν Danilo Petrucci ανέβηκε και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στο βάθρο, ο δε Andrea Dovizioso αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα πριν καν ολοκληρωθεί ο 2ος γύρος και ενώ είχε ξεκινήσει περίφημα. Το πλέον θετικό, ότι οι μοτοσυκλέτες από το Borgo Panigale έδειξαν και πάλι ταχύτατες και αξιόπιστες.

Ο Dovi έκανε καταπληκτική εκκίνηση με τη Ducati του και από την 5η θέση, στη 2η σειρά του grid, κατάφερε να στρίψει πρώτος στο τέλος της ευθείας. Όμως ένας εμβολισμός από τον απρόσεκτο Jorge Lorenzo, στο 2ο μόλις γύρο και πριν καν σταθεροποιηθεί η κατάταξη στους πρωτοπόρους, ανάγκασε τόσο τους δύο αναβάτες όσο και δύο ακόμα που ενεπλάκησαν στο ατύχημα να εγκαταλείψουν πρόωρα τον αγώνα.

Ευνοημένος από αυτήν την εξέλιξη βγήκε ο Marc Maquez που κατέκτησε ίσως την πιο εύκολη νίκη της καριέρας του ενώ ο Petrucci τράβηξε πάνω του όλο το ενδιαφέρον για τους 22 γύρους που απέμεναν, μετά το συμβάν, καθώς έδωσε επικές μάχες με τους Rins και Quartararo.  Τελικά ο Petrux τερμάτισε στην 3η θέση μετά από συναρπαστικό αγώνα. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο βάθρο για τον αναβάτη της Ducati, μετά την 3η θέση στο Le Mans και τη νίκη στο Mugello.
Μετά και τον αγώνα στην Καταλονία, ο Dovizioso παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 103 βαθμούς (37 πλέον πίσω από το Marquez), ενώ ο Petrucci βρίσκεται στην 4η θέση με 98. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 131 βαθμούς ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες με 201.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix της Ολλανδίας, στην πίστα του Assen, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.