O Andrea Dovizioso

Dovizioso: Τέλος εποχής - Αποσύρεται από το MotoGP

Επιβεβαίωσε τις φήμες για εκούσια αποχώρηση του από τα MotoGP ο Andrea Dovizioso, ο οποίος αποκάλυψε ποια είναι τα σχέδια του και τι θα κάνει από εδώ και πέρα. Δείτε περισσότερα.

Ο Andrea Dovizioso είναι ένας από τους πλέον έμπειρους αθλητές του MotoGP, αφού τρέχει στην μεγάλη κατηγορία ανελλιπώς από το 2013 και αγωνίζεται συνολικά 19 χρόνια. Ωστόσο, αυτή την στιγμή διανύει μια κακή χρονιά, με αποτελέσματα πολύ μακριά από τα επιθυμητά του, ενώ δεν κατάφερε να κλείσει κάποιο συμβόλαιο για το 2021, όταν και θα αποχωρήσει από την Ducati.
 
Με δηλώσεις του τις τελευταίες ώρες, ο 34χρονος Ιταλός επιβεβαίωσε αυτό που ακουγόταν πολύ ως φήμη στα paddocks: Θα αποσυρθεί από τους αγώνες MotoGP το 2021, εστιάζοντας την προσοχή του σε άλλα πράγματα. Συγκεκριμένα ο Dovi είπε: «Τους τελευταίους μήνες, έλαβα αρκετές προσφορές να δουλέψω ως δοκιμαστής σε αναπτυσσόμενα project στα MotoGP και είμαι ευγνώμων για όσους κατασκευαστές με σκέφτηκαν. Όμως έχω αποφασίσει να μην κάνω καμία δέσμευση και να μείνω ελεύθερος από επίσημες συμφωνίες για την ώρα»
 
«Έχω ένα τεράστιο πάθος για τους αγώνες. Έχω ακόμα την φιλοδοξία να αγωνιστώ και να πολεμήσω για τις νίκες. Θα επιστρέψω στα MotoGP όταν βρω ένα project που θα οδηγείται από το ίδιο πάθος και την φιλοδοξία που έχω και μέσα σε έναν οργανισμό που θα μοιράζεται τους ίδιους στόχους, τις αξίες και τις μεθόδους δουλειάς με εμένα. Προς το παρόν έχω συγκεντρωθεί στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήδη έχω ξεκινήσει να αναπτύσσω κάποια πράγματα με τους συνεργάτες μου» συμπλήρωσε ο Ιταλός.
 
Γενικότερα, αναμένεται ότι ο Andrea Dovizioso  θα αγωνιστεί στο Motocross, ένα άθλημα που έχει δηλώσει πολλάκις ότι αγαπά και εμπλέκεται εκτενέστατα με αυτό και μόνο ο χρόνος θα δείξει, αν και πότε ο Ιταλός θα επιστρέψει στα Grand Prix.