net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το LMW σύστημα της Yamaha

Αναρτήσεις / Πλαίσιο / Φρένα: Απλότητα και αποτελεσματικότητα

Επιτρέψτε μας να ξεκινήσουμε από τα φρένα, καθώς αυτά είναι τόσο ισχυρά, και με τόσο καλή πληροφόρηση, που θέτουν τα στάνταρ με τα οποία μπορεί εύκολα κανείς να κρίνει όλα τα υπόλοιπα δίκυκλα αλλά και τρίκυκλα οχήματα πόλης! Η δεξιά μανέτα ενεργοποιεί μόνο το εμπρός φρένο, ενώ η αριστερή μανέτα διαθέτει το σύστημα UBS, που ενεργοποιεί τόσο τα δύο μπροστινά δισκόφρενα, όσο και το πίσω, πακτώνοντας τοscooter στο έδαφος, σε οποιοδήποτε οδόστρωμα. Προσπαθείς να το κάνεις να γλιστρήσει σε άσφαλτο-γυαλί, αλλά αυτό απλώς «βεντουζώνει» στο έδαφος με φοβερή δύναμη και αντίστοιχα καλή αίσθηση. Προσοχή θέλει το UBS στις στροφές με κακό οδόστρωμα, καθώς σε οριακή χρήση (μεγάλη κλίση μαζί με στραγγάλισμα της μανέτας) μπορεί να μπλοκάρει έναν από τους 2 μπροστινούς τροχούς. Ευτυχώς ο δεύτερος μπροστινός τροχός που λειτουργεί αυτόνομα, κάνει εύκολη την ανάκτηση του ελέγχου, με την απελευθέρωση του φρένου. 

Το πλαίσιο είναι αρκούντως άκαμπτο για να δίνει άψογη, συμπαγή αίσθηση, συνεργαζόμενο άριστα με τις sport αναρτήσεις. Μόνο σε δρόμο με πολύ έντονες ανωμαλίες (συνεχόμενα σαμάρια και μεγάλες λακκούβες) θα δυσανασχετήσει ο αναβάτης από το κοπάνημα, και θα κόψει ταχύτητα. Ίσως να ήταν καλύτερα με 14άρη πίσω τροχό, αλλά τότε δεν θα χώραγε full-face κράνος. Σημειώστε πως αντίθετα με τα υπόλοιπα τρίκυκλα που κυκλοφορούν, εδώ, για χάρη της απλότητας και του μειωμένου βάρους δεν θα βρείτε ηλεκτρό-υδραυλικό σύστημα που κλειδώνει τους τροχούς, ούτε καν χειρόφρενο! 

Απλούστατο και αποτελεσματικό το σύστημα της αρθρωτής ανάρτησης τηςYamaha, αποτελείται από 2 πιρούνια (ένα σετ 2 καλαμιών σε κάθε τροχό), παράλληλα τοποθετημένα στον άξονα του scooter, που συνδέονται με το λαιμό του scooter με ένα κλασικό παραλληλόγραμμο σύνδεσμο. Το κάθε πιρούνι ελέγχει το δικό του τροχό με μια ανεξάρτητη ανάρτηση, κι έτσι όταν ο ένας τροχός χάσει την πρόσφυση, ο δεύτερος λειτουργεί επικουρικά, σώζοντας τη μέρα, και αυξάνοντας κατά πολύ την οδική ασφάλεια του αναβάτη.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ