O νικητής του σημερινού σκέλους του Dakar, Jose Ignacio Cornejo.

O νικητής του σημερινού σκέλους του Dakar, Jose Ignacio Cornejo.

Dakar, σκέλος 9-αποτελέσματα: Νίκη Cornejo, πρωτιά στον Walkner

Ο αγώνας του Dakar στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζεται και σήμερα είχαμε μια ακόμα ανατροπή, στην τελική κατάταξη. Ο Βρετανός Sam Sunderland (Gas Gas), δεν μπόρεσε να κρατήσει επαφή μαζί της σήμερα και έτσι, η πρώτη θέση περνά στον Matthias Walkner (KTM).

9ο σκέλος – Πως εξελίχθηκε

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η σημερινή διαδρομή είχε συνολική απόσταση 287 χιλιομέτρων και, στο πρώτο waypoint, ο Jose Ignacio Cornejo (Honda) κρατούσε την πρώτη θέση. Όμως, ο ομόσταυλος του Ricky Brabec του έκανε την ζωή δύσκολη στα επόμενα χιλιόμετρα, αφού πέρασε μπροστά και έμεινε εκεί, μέχρι το 4ο waypoint. Ωστόσο, ο Χιλιανός Cornejo μάζεψε την διαφορά και τελικά βγήκε μπροστά από τον Brabec, μένοντας στην πρώτη θέση και τερματίζοντας τελικά εκεί. Ο Brabec έχασε μια ακόμα θέση από τον Kevin Benavides (ΚΤΜ), καταφέρνοντας τελικά την 3η θέση στον τερματισμό του σκέλους. Σημαντικό χρόνο έχασε ο Sam Sunderland (Gas Gas), τερματίζοντας 14ος και αυτό του στοίχισε και μια θέση στην γενική κατάταξη.
 

Πρώτος ο Walkner στην γενική, 3 ακόμα σκέλη έμειναν

Ο αγώνας του Dakar 2021 τελειώνει την Παρασκευή και, μέχρι τώρα, η πρώτη θέση ανήκει στον Matthias Walkner της KTM. Ο Sam Sunderland της Gas Gas, πλασάρεται δεύτερος με μόλις 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα διαφοράς, ενώ η τρίτη θέση βρίσκεται στον Adrien Van Beveren της Yamaha, με διαφορά 3 λεπτών και 56 δευτερολέπτων.
 

Κέρδισε 3 θέσεις στην κατάταξη ο Βασίλης Μπούδρος!

Η ελληνική συμμετοχή του Dakar, αυτή του Βασίλη Μπούδρου, έδειξε βελτίωση στα αποτελέσματα αφού, σε σχέση με εχθές, ο Βασίλης κέρδισε 3 θέσεις στην γενική κατάταξη! Στο σημερινό 9ο σκέλος, τερμάτισε 70ος.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »