Ο Kevin Benavides εν δράσει.

Ο Kevin Benavides εν δράσει.

Dakar, σκέλος 11: Πύρρειος νίκη του Kevin Benavides

Το ράλι Dakar 2022 πλησιάζει στο τέλος του, καθώς σήμερα έληξε και το 11ο σκέλος του αγώνα.

Νικητής του σκέλους αναδείχθηκε ο Kevin Benavides, ο οποίος όμως δυστυχώς δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη, αφού εγκατέλειψε εχθές από μηχανικό πρόβλημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

11ο σκέλος – Τι έγινε

Πριν αναφερθούμε στα σημερινά συμβάντα, αξίζει να σημειώσουμε τι έγινε με τον Kevin Benavides. Ο Χιλιανός αναβάτης της KTM, που πέρσι είχε κερδίσει τον αγώνα, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα περίπου στα 133 χλμ. του 10ου σκέλους, που τον ανάγκασαν σε ακινητοποίηση. Αφού δεν μπόρεσε να φτιάξει την μοτοσυκλέτα μόνος του, ο Benavides αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη και, βάσει των νέων κανόνων του Dakar, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει αποτέλεσμα, όμως μπορεί να συνεχίσει στον αγώνα.
Στο σημερινό σκέλος 11, ο Sam Sunderland ξεχώρισε, αφού διέφυγε των προβλημάτων με την πλοήγηση που αντιμετώπισαν αρκετοί αγωνιζόμενοι και έκανε μια δυνατή παρουσία. Παρά το ότι ο Sunderland είχε συνεχή επαφή με την κορυφή, ο Kevin Benavides έκανε μια επίσης εξαιρετική εμφάνιση, τελικά παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Sunderland για μόλις 4 δευτερόλεπτα.  Παρά το γεγονός αυτό, η 2η θέση του Sunderland του έδωσε ξανά την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, με τον Βρετανό να διεκδικεί την νίκη αύριο, στο τελευταίο σκέλος.
 

Στην τελική ευθεία – Διεκδικούν την νίκη οι Sunderland, Quintanilla, Walkner

Αυτή την στιγμή, στην γενική κατάταξη προηγείται ο Sam Sunderland, όπως είπαμε και παραπάνω, με διαφορά 6 λεπτών και 52 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Pablo  Quintanilla. Στην τρίτη θέση και με διαφορά 7 λεπτών και 15 δευτερολέπτων, πλασάρεται ο Matthias Walkner, ενώ στη συνέχεια της κατάταξης συναντάμε τους Adrien van Beveren, Joan Barreda, Ricky Brabec, Jose Ignacio Cornejo, Andrew Short, Mason Klein και Toby Price.
 

Σταθερά στην 70η θέση ο Βασίλης Μπούδρος

Ο Έλληνας αναβάτης ετοιμάζεται να πάρει τον πρώτο του τερματισμό στον αγώνα Dakar και, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για rookie, η απόδοση του είναι αξιέπαινη. Στην γενική κατάταξη, πλασάρεται 70ος, ενώ στο σκέλος 11 τερμάτισε 73ος.