O Paulo Goncalves

Dakar: Νεκρός ο Paulo Goncalves

Ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες του Dakar, ο Paulo Goncalves, έχασε την ζωή του στη Σαουδική Αραβία μετά από πτώση στην 7η ειδική. Δείτε περισσότερα.

Δυστυχώς το φετινό Dakar, το πρώτο που γίνεται ποτέ στην Σαουδική Αραβία και αυτό που σηματοδοτεί την «3η εποχή» του αθλήματος, σημαδεύτηκε από μια απώλεια: Συγκεκριμένα, αυτή του Πορτογάλου Paulo Goncalves, ο οποίος έχασε την ζωή του στην 7η ειδική του αγώνα, εχθές Κυριακή.

Ο Goncalves είχε ολοκληρώσει τα 276 από τα 546 χιλιόμετρα της διαδρομής από το Riyadh μέχρι το Wadi Al Dawasir, όταν σημείωσε πτώση ώρα 10.16 το πρωί τοπική. Ο Πορτογάλος υπέστη καρδιακή ανακοπή και το ελικόπτερο της ιατρικής βοήθειας που βρέθηκε στο σημείο, τον βρήκε αναίσθητο και το προσωπικό έκανε προσπάθειες ανάνηψης επί τόπου. Ο Goncalves μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Layla, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο 40χρονος Goncalves ήταν ένας από τους πλέον έμπειρους αναβάτες του Dakar και όχι μόνο, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε αγώνες enduro και motocross στην χώρα του, την Πορτογαλία. Πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Dakar το 2006 τερματίζοντας 25ος, ενώ το 2009 τερμάτισε για πρώτη φορά εντός 10άδας στον αγώνα. Ο Goncalves συνέχισε να σημειώνει επιτυχίες στον αγώνα του Dakar, αλλά και σε άλλα cross-country γεγονότα. Το καλύτερο αποτέλεσμα του Goncalves ήταν η 2η θέση στην γενική κατάταξη του Dakar του 2015. Για φέτος, έτρεχε με την ομάδα της ινδικής Hero, που συνεργάστηκε με την Speedbrain με την οποία ο Goncalves έχει τρέξει και στο παρελθόν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους γνωστούς του Πορτογάλου αθλητή.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι η σημερινή, 8η ειδική μοτοσυκλετών και quads θα ακυρωθεί, ως μια ένδειξη πένθους και τιμής για τον Goncalves δίνοντας χρόνο στους φίλους και συναθλητές του Πορτογάλου, να θρηνήσουν τον 40χρονο αναβάτη.