Ο χάρτης της αγωνιστικής διαδρομής του Dakar 2021.

Dakar 2021: Ανακοινώθηκε η αγωνιστική διαδρομή

Ο πιο γνωστός και πιο δύσκολος αγώνας του κόσμου επιστρέφει το 2021, με την διοργάνωση να ανακοινώνει την διαδρομή του 2021. Δείτε περισσότερα.

Παρά την συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19 και τα πολλαπλά μέτρα μείωσης της εξάπλωσης, η διοργάνωση του Dakar rally φαίνεται ότι βρήκε την χρυσή τομή και τον τρόπο να προχωρήσει κανονικά με την ανακοίνωση του αγώνα του 2021, παρουσιάζοντας την αγωνιστική διαδρομή. Παρά τις φήμες που ήθελαν το Dakar 2021 να πραγματοποιείται κάπου αλλού φέτος, ο αγώνας θα λάβει ξανά χώρα στην Σαουδική Αραβία, από τις 2 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.
 
Η διαδρομή θα έχει μήκος περίπου 4.800 χιλιόμετρα με πολλαπλά τερέν, όπως αμμόλοφους, ορεινά περάσματα και βραχώδη τμήματα. Η 9η Ιανουαρίου προβλέπεται ως ημέρα ξεκούρασης, που ακολουθείται αμέσως μετά από την έναρξη του Marathon, τον οποίο οι αναβάτες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν χωρίς την τεχνική υποστήριξη από τις ομάδες τους.
 
Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την Jeddah, ενώ οι αναβάτες θα διέλθουν μέσα από τις Bisha, Wadi Ad-Dawasir, Riyadh, Buraydah, Ha΄Il, Sakaka, Neom, Alula και Yanbu. Ας ελπίσουμε ότι ο θρυλικός αγώνας δεν θα επηρεαστεί από τις συνέπειες της πανδημίας (και φυσικά, ότι όλοι οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν Covid δυσάρεστα…) και περιμένουμε περισσότερα, όσο πλησιάζουμε στην εκκίνηση.