Dakar 2020: Στην Σαουδική Αραβία

Γνωστοποιήθηκε η χώρα, αλλά και οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του πιο σκληρού αγώνα του 2020. Διαβάστε περισσότερα.

Ο πιο σκληροπυρηνικός αγώνας του κόσμου αλλάζει και πάλι σελίδα, εγκαταλείποντας την Νότια Αμερική και ερχόμενος στην Μέση Ανατολή. Ο αγώνας του Dakar 2020 θα γίνει στην Σαουδική Αραβία, όπως επίσημα πλέον επιβεβαιώθηκε μετά από πολλαπλά σενάρια. Τώρα, μετά από την επιβεβαίωση της χώρας, δημοσιεύθηκαν και οι πρώτες λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος και της διαδρομής για τον αγώνα.

Το ράλι, θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου από την πόλη Jeddah, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας. Μετά από 12 ειδικές και πάνω από 9.000 χιλιόμετρα διαδρομής, η λήξη θα γίνει στην Al-Qiddiya στις 17 Ιανουαρίου, ενώ μια μέρα ανάπαυσης έχει προγραμματιστεί στις 11 Ιανουαρίου, στην Riyadh.

Οι διαδρομές που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αγώνα θα ποικίλουν και, όπως αναφέρουν οι ξένες πηγές, θα έχουν μπόλικα χιλιόμετρα με συνθήκες WRC, διαδρομές που θα περιλαμβάνουν ακόμη και συνθήκες ακτής, αλλά και την απαραίτητη… άμμο, η οποία φυσικά είναι άπλετη στην χώρα.

Η συμφωνία μεταξύ της χώρας και των διοργανωτών του αγώνα έχει βάθος 5ετίας, οπότε υπολογίζεται πως, εκτός απροόπτου, το Dakar θα γίνεται στην Σαουδική Αραβία τουλάχιστον μέχρι το 2024. Περιμένουμε, και περισσότερες πληροφορίες.