Πως θα είναι άραγε τα νέα μοντέλα της Cagiva που έρχονται;

Cagiva: Επιστρέφει επίσημα με ηλεκτρικά το 2021

Το θρυλικό όνομα Cagiva επιστρέφει στην αγορά της μοτοσυκλέτας του χρόνου, ως εταιρεία που θα κατασκευάζει μοντέλα «ηλεκτρικής αστικής κινητικότητας». Δείτε περισσότερα…

Η Cagiva επιστρέφει στην μοτοσυκλετιστική πραγματικότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές από την Μεγάλη Βρετανία. Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις ενός κλασικού, Ιταλικού ονόματος. Ή μήπως όχι;

Η είδηση, σύμφωνα με τους Βρετανούς δημοσιογράφους, προέρχεται διά στόματος Timur Sardarov, ο οποίος είναι επικεφαλής της MV Agusta όπως όλοι ξέρουμε, αλλά και ιδιοκτήτης της Cagiva. O Ρώσος επιχειρηματίας σκοπεύει να παρουσιάσει, μέσω της Cagiva, νέα ηλεκτρικά δίκυκλα «αστικής κινητικότητας» μέσα στο 2021.

O Sardarov δήλωσε αναλυτικά, σε συνέντευξη του στο Motociclismo: «Η παραγωγή των Cagiva θα ξεκινήσει πάλι του χρόνου, τουλάχιστον στις αρχές του 2021, και θα είναι αφοσιωμένη στην ηλεκτρική, αστική κινητικότητα. Αλλά δεν θα κατασκευάσουμε scooters, θα κατασκευάσουμε μοτοσυκλέτες. Εύκολες στην οδήγηση και κάτω από τα 4 kW ισχύος, γιατί προς το παρόν κανένας πάνω από αυτό το όριο δεν μπορεί  να εξάγει κέρδος. Σε βάθος 6 ή 7 ετών, πιθανόν θα είναι δυνατό να εξάγεις κέρδος από μοντέλα ισοδύναμα με αυτά των 350 κ.εκ.»

Λαλίστατος ο κύριος Sardarov, που ουσιαστικά αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας! Πως σας φαίνεται το νέο; Τι γνώμη έχετε για την χρήση ενός δοξασμένου και με πλούσια αγωνιστική ιστορία, σε μια νέα εποχή που έρχεται; Περιμένουμε και περισσότερες επίσημες πληροφορίες.