C1: Επιστρέφει το αλλόκοτο scooter της BMW;

To C1 που δίχασε τους λάτρεις της BMW και τους μοτοσυκλετιστές γενικότερα, ίσως βγει ξανά στην παραγωγή σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

τις αρχές του 2000 η BMW παρουσίασε το C1 που συνδύαζε, σύμφωνα με την ίδια, το επίπεδο ασφάλειας ενός αυτοκινήτου και την πρακτικότητα ενός scooter. Το εγχείρημα δεν στέφθηκε από επιτυχία καθώς έμεινε στις εκθέσεις για μόλις 2 χρόνια και πούλησε περίπου 12.000 κομμάτια. Με αυτά τα νούμερα ως δεδομένο θα σκεφτόταν κανείς ότι η ιδέα του να επανέλθει κάτι τέτοιο στην αγορά, δεν είναι πολύ καλή, όμως τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι.

Από τα σχέδια φαίνεται ότι το συγκεκριμένο scooter μπορεί να οδηγηθεί και σαν συμβατικό, αφού η οροφή μπορεί να αφαιρεθεί απλά ξεβιδώνοντας μερικές βίδες. Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρικό C evolution της BMW, που παρουσιάστηκε το 2014, ενώ η οροφή είναι κατασκευασμένη από carbon και αλουμίνιο.
Όπως είχε συμβεί και με τον πρόγονό του, το δυνατό του σημείο και αυτό στο οποίο ποντάρει η εταιρεία, είναι η ασφάλεια. Τα έγραφα που συνοδεύουν τα σχέδια κάνουν λόγο για ζώνες παραμόρφωσης, ζώνη 4 σημείων και αερόσακους. Όλα αυτά βέβαια έχουν στόχο να προσελκύσουν οδηγούς αυτοκινήτου στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Απομένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο project.