Η Bottpower Morlaco

Bottpower Morlaco: Ένα θαύμα του 3D Printing

Μια μοτοσυκλέτα… υπερυψηλών επιδόσεων, με πολλά τμήματα της εκτυπωμένα τρισδιάστατα: Αυτή είναι η Bottpower Morlaco από την Ισπανία και φέρει καρδιά από Honda CBR!

Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης υπόσχεται επαναστατική ευκολία κατασκευής πολλών διαφορετικών αντικειμένων, κάνοντας την διαδικασία του πρωτότυπου ευκολότερη από ποτέ. Σε επίπεδο μαζικής παραγωγής, δοκιμές γίνονται ήδη αλλά η μέθοδος δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί σε ευρεία βάση. Ωστόσο η ισπανική εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών Bottpower ετοίμασε μια μοτοσυκλέτα που βασίζεται κυρίως στην εκτύπωση 3D και είναι αυτή που βλέπετε στις εικόνες: Με την ονομασία Morlaco.

Τα περισσότερα τμήματα της Morlaco είναι πράγματι κατασκευασμένα με 3D Printing τεχνολογία: Το ρεζερβουάρ, το υποπλαίσιο, η σέλα, το φιλτροκούτι και οι εισαγωγές είναι κατασκευασμένες με 3D εκτύπωση, χρησιμοποιώντας ένα νεωτεριστικό υλικό, σύνθετο από πολυμερή και τιτάνιο. ΟΚ, το πλαίσιο, οι τροχοί, τα φρένα και τα συστήματα ανάρτησης εμπρός και πίσω είναι συμβατικά κατασκευασμένα, αλλά μιλάμε για μια εφαρμογή επιπέδου πρωτοτύπου για την τεχνολογία, που ακόμα δοκιμάζεται. Το εμπρός σύστημα ανάρτησης είναι μάλιστα τύπου Hossack. 

Ο κινητήρας της Morlaco προέρχεται από την CBR954 του 2003, ο οποίος απέδιδε περίπου 150 ίππους –καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Η όλη μορφή της μοτοσυκλέτας θυμίζει κάποιο φουτουριστικό naked μοντέλο, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι το μοντέλο… δεν είναι ακόμα έτοιμο. Όπως λέει η Bottpower, η ολοκλήρωση του μοντέλου θα γίνει το καλοκαίρι, αν φυσικά όλα πάνε καλά μέχρι τότε.