Η προταθείσα διαδρομή, για τον αγώνα των MotoGP στην Ινδονησία.

MotoGP: Νέος αγώνας, σε δημόσιο δρόμο!

Μια νέα συμφωνία της Dorna με την Ινδονησία αναμένεται να φέρει τα Moto GP κυριολεκτικά στους δρόμους! Διαβάστε περισσότερα…

Ένα τεράστιο βήμα για το MotoGP, για τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μια νέα άποψη που απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο κοινό και αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς. Σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, η ίδια η Dorna, συμφώνησε με την Ινδονησία για μια νέα αγωνιστική πίστα, η οποία όμως θα είναι ταυτόχρονα και δρόμος για ευρεία χρήση!

Ας το δούμε πιο λεπτομερώς. Η διοργανώτρια των MotoGP, Dorna, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ανάπτυξης τουρισμού της Ινδονησίας, για έναν νέο αγώνα στην χώρα, που θα γίνει πρώτη φορά το 2021 και θα έχει αρχικά, βάθος τριετίας. Δηλαδή, στο αρχικό σχέδιο, περιλαμβάνονται 3 αγώνες, το 2021, 2022 και 2023 αντίστοιχα.

Οι αγώνες θα είναι πράγματι σε δημόσιο δρόμο, αλλά όχι σε κάποιο τμήμα που υπάρχει ήδη: Θα κατασκευαστεί νέα «πίστα» στο νησί Lombok, στην περιοχή Mandalika της Ινδονησίας, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως αυτοκινητόδρομος, όταν δεν θα γίνονται αγώνες. Ο δρόμος αυτός θα έχει μήκος αγωνιστικής διαδρομής 4,32 χιλιόμετρα και θα έχει 18 στροφές, ενώ το σχέδιο έχει ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από τον Franco Uncini, υπεύθυνο ασφαλείας της FIM.

Την κατασκευή της νέας «πίστας» θα αναλάβει Γαλλική εταιρεία, ενώ σύμφωνα με τον Abdulbar M. Mansoer, πρόεδρο της εταιρείας ανάπτυξης τουρισμού της Ινδονησίας, θα είναι «αρκετά απλή διαδικασία, καθώς θα φτιαχτούν μόνο οι δρόμοι και τα Paddocks».

Αν το γεγονός πραγματοποιηθεί όντως, θα είναι η πρώτη εμφάνιση αγώνων Moto GP σε δημόσιους δρόμους, στην ιστορία της διοργάνωσης και θα φέρει τους αγώνες σε επαφή με μια από τα μεγαλύτερες αγορές μοτοσυκλέτας, παγκόσμια. Τι λέτε εσείς για αυτή την εξέλιξη; Αναπολείτε τις παλιές εποχές, του τύπου «οι πραγματικοί, σκληροί αγώνες μοτοσυκλέτας γίνονται στους δρόμους» ή πιστεύετε ότι είναι ένα βήμα πίσω, στους τομείς της ασφάλειας και της προώθησης του αντίστοιχου Image για την μοτοσυκλέτα; Πείτε μας την γνώμη σας…