To Bimota Tesi H2 σε λεπτομέρεια της εμπρός ανάρτησης.

Bimota Tesi H2: Τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Κατάσκοποι αλίευσαν τα πρώτα δεδομένα τεχνικής φύσης για το εξωφρενικό Bimota Tesi H2 και φυσικά, ο εντυπωσιασμός είναι σίγουρος. Δείτε περισσότερα.

Το τελευταίο «παιδί» της Bimota, σε συνεργασία με την Kawasaki ήδη έχει εντυπωσιάσει: Πρόκειται φυσικά για το Tesi, την τελευταία ενσάρκωση της διαφορετικής φιλοσοφίας της Bimota για την απόλυτη μοτοσυκλέτα. Χρησιμοποιώντας τον κινητήρα από το Kawasaki H2, το Tesi H2 είναι εύκολα το ισχυρότερο της σειράς… και σήμερα, κάποια επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά το αποδεικνύουν.

Πρόκειται για στοιχεία τα οποία δεν δήλωσε (ακόμα) η ίδια η Bimota, αλλά ανακάλυψαν Βρετανοί δημοσιογράφοι, από το BikeSocial. Αρχίζοντας λοιπόν από το πιο «καυτό» από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ιπποδύναμη, μιλάμε για 170 kW ισχύος, ήτοι 230 ίππους στις 11.500 στροφές, ακριβώς την ισχύ του Kawasaki H2, δηλαδή. Το βάρος της Tesi ανέρχεται στα 214 κιλά έτοιμο για οδήγηση (δηλαδή γεμάτο, με καύσιμα και λοιπά υγρά), τα οποία είναι 24 κιλά λιγότερα από το Kawasaki H2!
 
Σε θέμα διαστάσεων, το Tesi θα είναι 10 χιλιοστά κοντύτερο στο μεταξόνιο (1.445 χιλιοστά), από το Kawasaki H2 και ελαφρώς ψηλότερο κατά 20 χιλιοστά, ωστόσο το πλάτος παραμένει ίδιο στα 770 χιλιοστά.

Μάλιστα, οι Βρετανοί λένε ότι έχουν πληροφορίες και για την τιμή του νέου Tesi: Αυτή αναμένεται να ξεπεράσει τις 50.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή τα 59.000 ευρώ περίπου σε άμεση ισοτιμία, τα οποία σε πραγματική τιμή εντός Ελλάδας σίγουρα θα ξεπερνούσε κατά αρκετά τα 60.000 ευρώ. Αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις των εν λόγω χαρακτηριστικών.