H χαρακτηριστική μάσκα των Bajaj RS.

To Bajaj RS400 στην αρχέτυπη μορφή του.

Bajaj: Έρχεται το RS400;

Επεκτείνει την γκάμα της η εταιρεία, παρουσιάζοντας το μεγάλο «αδερφό» του RS200 που ξέρουμε μέχρι τώρα; Δείτε περισσότερα…

Η Bajaj διαθέτει μια γκάμα μοντέλων από τα 125 μέχρι και τα 400 κυβικά, ωστόσο η μόνη sport πρόταση προς το παρόν είναι το RS200, με την χαρακτηριστική του εμφάνιση. Οι πληροφορίες από το εξωτερικό που έρχονται τις τελευταίες ώρες, όμως, κάνουν λόγο για την έλευση ενός ακόμα RS και συγκεκριμένα, στα 400 κυβικά.
 
Η Bajaj RS400 δεν είναι νέα σαν μοτοσυκλέτα, αφού η εμφάνιση της έχει γίνει από το 2014, ωστόσο δεν προστέθηκε ποτέ στην γκάμα της εταιρείας που διατίθεται διεθνώς. Ινδοί και Αμερικανοί δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι έχουν πληροφορίες, πως το αναμενόμενο RS400 θα έρθει τον Αύγουστο.
 
Αν αυτό γίνει τελικά, το μοντέλο θα θυμίζει στην εμφάνιση το RS200, πολύ πιθανόν δε να είναι και πανομοιότυπο εμφανισιακά. Ο κινητήρας του θα βασίζεται σε αυτόν του Dominar 400 και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία DTSI με τα… 3 μπουζί σε έναν κύλινδρο, που βελτιώνοντας την καύση μειώνουν πολύ αισθητά την κατανάλωση. Η ισχύς του μοντέλου αναμένεται να κυμανθεί περίπου στους 40 ίππους, δηλαδή στα επίπεδα του Dominar 400.
 
Εξοπλιστικά, ο Ινδικός τύπος περιμένει την χρήση μιας TFT οθόνης, ακριβώς όπως και στο Dominar 400, ενώ το μοντέλο εργονομικά αναμένεται να μην έχει «ακραίο» προσανατολισμό όπως το ξαδερφάκι του από την KTM, το RC390, αλλά μια χαμηλότερη σέλα και μια πιο όρθια θέση οδήγησης για πιο εύκολη καθημερινή χρήση. Το μόνο που μένει προς το παρόν λοιπόν είναι η αναμονή μέχρι τον Αύγουστο, για να δούμε και στην πράξη, αν το μοντέλο εμφανιστεί και πως θα είναι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, το RS400 θα κάνει ταυτόχρονη εμφάνιση σε «πολλές αγορές». Για να δούμε.