Το BMW Vision DC Roadster

Το BMW Vision DC Roadster

Το BMW Vision DC Roadster

BMW Vision DC Roadster

Το νέο ηλεκτροκίνητο Concept της BMW είναι εδώ και συνδυάζει το μέλλον που οραματίζεται η Βαυαρική εταιρεία, συνδυασμένο με την ιστορική σημασία του Boxer κινητήρα για τα μοντέλα της.

Η BMW παρουσίασε επίσημα την νέα μοτοσυκλέτα-concept της με το όνομα BMW Vision DC Roadster. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική μοτοσυκλέτα στην εμφάνιση, άσκηση design, που φέρει την χαρακτηριστική οπτική ταυτότητα των boxer μοτοσυκλετών της BMW σε μια υπερσύγχρονη και πλήρως ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα.

Η Vision DC ενσωματώνει την μεγάλη μπαταρία της στο εμπρός της μέρος, στον χώρο που θα καταλάμβανε ο κινητήρας Boxer. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κατακόρυφα και κατά μήκος της μοτοσυκλέτας, ενώ δεξιά και αριστερά, ανοίγματα που φροντίζουν για την ψύξη της θυμίζουν τους κυλίνδρους των boxer της BMW. O ηλεκτροκινητήρας της Vision DC βρίσκεται στο κέντρο της και κάτω από την μπαταρία, ενώ μεταδίδει την κίνηση στον πίσω τροχό μέσω ενός άξονα.

Η μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκονται στο κέντρο ενός αλουμινένιου πλαισίου, το οποίο είναι αποτέλεσμα μηχανουργικής κατεργασίας, ενώ η μπαταρία φέρει τρισδιάστατο φινίρισμα στο εμπρός μέρος της για μια πιο δυναμική εμφάνιση. Η σχεδίαση που «στοχεύει» στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας, τα φώτα LED και η εντύπωση «αιωρούμενων» τμημάτων στην σχεδίαση τονίζουν ακόμα περισσότερο την φουτουριστική της ταυτότητα. Εντυπωσιακό είναι και το εμπρός σύστημα ανάρτησης που θυμίζει Duolever, με κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ.

Η BMW δεν προχωρά σε ανακοίνωση τεχνικών χαρακτηριστικών ή παρόμοιων πληροφοριών, προσδίδοντας στην μοτοσυκλέτα έναν χαρακτήρα μοντέλου «επίδειξης» για τις μελλοντικές της τάσεις. Πως σας φαίνεται;