Η BMW R nineT «Type 18»

BMW R nineT «Type 18»

BMW R nineT «Type 18»

BMW R nineT «Type 18»

BMW R nineT «Type 18»

BMW R nineT «Type 18»

BMW R nineT «Type 18»

Ένα concept που κοιτάει προς το μέλλον παρά προς το παρελθόν, βασισμένο στην αγαπητή πλατφόρμα του BMW R nineT. Απολαύστε.

Συνήθως, όταν επιλέγεις μια μοτοσυκλέτα σαν το BMW R nineT για να φτιάξεις το δικό σου custom  μοντέλο, καταλήγεις σε κάποια ρετρό ιδέα ή δημιουργία. Αυτό όμως δεν ίσχυσε για τον οίκο Auto Fabrica, ο οποίος έλαβε «αποστολή» από την ίδια την BMW, να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα για τo φεστιβάλ «Wheels & Waves», που θα γίνει στο Biarritz της Γαλλίας.

Η έμπνευση ήρθε, όπως δηλώνει και ο οίκος, από την μακρά παράδοση της BMW στην κατασκευή αεροπορικών κινητήρων και η «Type 18» είναι μια σαφής σχεδιαστική αναφορά στον χώρο της αεροναυπηγικής –σε περίπτωση που αυτό δεν έγινε ήδη προφανές, από την εμφάνισή της…

Ο σκοπός της μοτοσυκλέτας ήταν όχι μόνο να αποτελεί μια φουτουριστική σχεδιαστική άσκηση, αλλά και να αποπνέει τον γοητευτικό «concept» αέρα. Η μοτοσυκλέτα-δότης ήταν ένα BMW R nineT Racer η οποία μάλιστα διατήρησε τους τροχούς της, καθώς όπως δηλώνει ο οίκος, ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν. Οι αλλαγές ξεκίνησαν από το πιρούνι, το οποίο κόντυνε και απέκτησε νέα «σωθικά» αναβαθμίζοντας τόσο την εμφάνιση όσο και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Το πίσω αμορτισέρ προήλθε από την Maxton, η οποία επιμελήθηκε την τροποποίηση του εμπρός πιρουνιού.

Το απίστευτα πολύπλοκο και εντυπωσιακό fairing έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στο χέρι, από κομμάτια αλουμινίου. Ούτε το ρεζερβουάρ γλίτωσε την τροποποίηση, καθώς αντικαταστάθηκε από ένα νέο χειροποίητο κομμάτι. Προσέξτε τα απίθανα εμπρός φλας και τα πίσω φώτα, τα οποία έχουν την μορφή λεπίδας! Η μετατροπή ολοκληρώθηκε με την στρατηγική χρήση τμημάτων από την σειρά 719 της ίδιας της BMW, όπως τα καπάκια του κινητήρα και των δοχείων υγρών φρένων.