Αυτό είναι το νέο e-scooter με το όνομα της BMW...

...ενώ αντίστοιχα αυτό είναι η παιδική του εκδοχή!

BMW: Νέο μοντέλο scooter, αλλά...«πατίνι»!

Το νέο μοντέλο της BMW είναι scooter, αλλά όχι αυτό που νομίζετε: Είναι ένα ηλεκτροκίνητο «πατίνι»! Πως σας φαίνεται;

H BMW παρουσίασε νέο μοντέλο, μόνο που δεν είναι ακριβώς μοτοσυκλέτα ή scooter με την κλασική έννοια του όρου. Πρόκειται για ένα e-scooter, το οποίο θα τεθεί προς πώληση τον Σεπτέμβριο. Είναι όχημα ή…gadget; Ένα είναι το βέβαιο: Η τρέλα με τα ηλεκτροκίνητα scooters-πατίνια παγκοσμίως επεκτείνεται, μαζί με την αναζήτηση νέων λύσεων για την αστική μετακίνηση και μια εταιρεία όπως η BMW δεν γίνεται να μείνει απέξω.

Το E-Scooter της BMW κατασκευάζεται σε συνεργασία με την εταιρεία Micro, είναι δίτροχο και κινείται με πηγή ενέργειας έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 Watt, σε μία μέγιστη ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα. Η αυτονομία του αγγίζει σύμφωνα με την BMW, τα 12 χιλιόμετρα, μια πλήρης φόρτιση της διαρκεί 2 ώρες, ενώ το ίδιο το όχημα δεν ζυγίζει πάνω από 9 κιλά με την μπαταρία εγκατεστημένη. Το e-scooter είναι αναδιπλούμενο για εύκολη μεταφορά, ενώ θα περιλαμβάνει και τρίποδο για στάθμευση.

Το μοντέλο θα είναι βαμμένο σε ματ μαύρο χρώμα, ενώ φυσικά θα φέρει τα λογότυπα της BMW να το κοσμούν. Μαζί με το e-scooter, η BMW θα θέσει διαθέσιμο και ένα αντίστοιχο όχημα για παιδιά, καθώς όπως όλοι ξέρουμε, είναι καλύτερα να ξεκινάς κάτι όταν είσαι μικρός και γεμάτος όρεξη!