Είναι αυτό το νέο BMW F850R του 2020;

Είναι αυτό το νέο BMW F850R του 2020;

Είναι αυτό το νέο BMW F850R του 2020;

Είναι αυτό το νέο BMW F850R του 2020;

BMW F850R 2020: Διέρρευσε το μοντέλο

Οι φωτογραφίες του φερόμενου νέου BMW F850R εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο: Είναι αυτό το νέο μεσαίο naked της Βαυαρικής εταιρείας;

Σχέδια πατέντας που έκαναν την εμφάνισή τους σε διεθνή μέσα, αποκαλύπτουν ένα νέο μοντέλο της BMW που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της εταιρείας, προς την naked-street πλευρά. Συγκεκριμένα, αν οι εικόνες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μιλάμε για ένα νέο BMW F850R, που θα φέρει τον νέο κινητήρα των 850 κυβικών και έρχεται σύντομα.

Δείτε τις εικόνες του μοντέλου. Αυτό που προξενεί εντύπωση, εκ πρώτης κιόλας όψης, είναι η ομοιότητα της υποθετικής νέας BMW με τα… Yamaha MT! Αυτό δεν είναι τόσο τυχαίο, μιας και η επιτυχία των μοτοσυκλετών της Ιαπωνικής μάρκας εμπνέει και επηρεάζει τον ανταγωνισμό –και έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται.



Ας προσέξουμε τις λεπτομέρειες όμως. Με επίκεντρο τον δικύλινδρο κινητήρα των 850 κ.εκ., η μοτοσυκλέτα χτίζεται σε λιτή naked φιλοσοφία γύρω του, με ελάχιστα πλαστικά τμήματα. Το τιμόνι είναι στενό και σχετικά χαμηλό, η σέλα είναι ενιαία για τα 2 άτομακαι το ρεζερβουάρ μπροστά και ψηλά, υπονοώντας μια σπορ εργονομία. Η εξάτμιση φαίνεται χαμηλά και στο κέντρο, το εμπρός φανάρι είναι ιδιαίτερα επιθετικό στην εμφάνιση, το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας φαίνεται στενό και «συγκεντρωμένο» στο κέντρο της. Ακόμα, διακρίνουμε την χρήση ανεστραμμένου πιρουνιού εμπρός, με ακτινικές δαγκάνες φρένων.

Το ότι μιλάμε για μοτοσυκλέτα BMW, το «προδίδουν» λεπτομέρειες όπως το όργανο, που γίνεται διακριτό, αλλά και η διάταξη των διακοπτών, που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Η λεπτομέρεια του σχεδίου είναι μεγάλη, κάτι που συνέβη στο παρελθόν και με το S1000RR και τελικά, η μοτοσυκλέτα αποκαλύφθηκε όπως ακριβώς εμφανίστηκε στην ψηφιακή απεικόνιση. Προς το παρόν, είμαστε σε φάση αναμονής για περισσότερα. Θα δούμε αυτή τη μοτοσυκλέτα στην EICMA; Πιθανόν. Όχι όμως και πάρα πολύ…



(Φωτογραφίες: Motorcycle.com)