BMW F 850 GS Adventure

Η οικογένεια των Adventure μεγαλώνει. Δες τι νέο φέρνει το F 850 GS Adventure της BMW.

Το ολοκαίνουργιο F 850 GS Adventure συνδυάζει ιδανικά τις τουριστικές με τις εκτός δρόμου δυνατότητες και μπορεί να σε ταξιδέψει στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη. Σύμμαχός σου είναι ο δικύλινδρος κινητήρας των 853 κυβικών με τους δυο νέους αντικραδασμικούς άξονες, τον στρόφαλο των 90 μοιρών που δίνει μια ξεχωριστή χροιά στον ήχο και τα 270/450 διαστήματα ανάφλεξης. Ο νέος μονόδρομος συμπλέκτης με την πολύ ελαφριά λειτουργία συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τα modes «Road» και «Rain», το ABS και το ASC είναι στάνταρ, ενώ νέο και πιο φωτεινό είναι το LED πίσω φωτιστικό σώμα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκουν οι χαρτογραφήσεις «Dynamic», «Enduro» και «Enduro Pro», το Dynamic Traction Control, καθώς και το cornering ABS.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί στα 23 λίτρα και η τοποθέτησή του στο νέο, πιο άκαμπτο πλαίσιο, έχει μελετηθεί προσεκτικά με γνώμονα τη βελτίωση του κέντρου βάρους της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της BMW η αυτονομία φτάνει πλέον τα 550 χιλιόμετρα. Βελτιωμένη είναι και η προστασία από τον αέρα χάρη στη νέα, μεγαλύτερη ζελατίνα και τις χούφτες. Τα μαρσπιέ είναι μεγαλύτερα για να στηρίζουν πιο αποτελεσματικά τον αναβάτη όταν οδηγεί όρθιος, ενώ η θέση του λεβιέ του πίσω φρένου και του επιλογέα ταχυτήτων είναι ρυθμιζόμενη. Στον βασικό εξοπλισμό του F 850 GS Adventure ανήκουν τα προστατευτικά κάγκελα και η ανοξείδωτη σχάρα.

Η λίστα των έξτρα αξεσουάρ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαφορετικού ύψους σέλες, αλουμινένιες βαλίτσες, έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών, LED εμπρός προβολέα, σύστημα διασύνδεσης με δυνατότητα επείγουσας κλήσης σε περίπτωση ανάγκης και πολλά άλλα. Οι χρωματικές επιλογές Exclusive και Rally, θα το διαφοροποιούν από την απλή έκδοση.