ΒMW: Επιβεβαίωση για τον 1.800άρη Boxer!

Επισήμως μίλησαν οι Βαυαροί για το κολοσσιαίο νέο μοτέρ τους, που εντοπίστηκε σε custom μοτοσυκλέτα στην Ιαπωνία. Τι λένε;

Πριν λίγες ημέρες, σας φέραμε μια είδηση σχετικά με ένα νέο κινητήρα Boxer από την BMW, ο οποίος δοκιμάζεται και τοποθετείται ήδη σε custom πλατφόρμες. Η BMW αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της –εν μέρει-, αποκαλύπτοντας κάποια πράγματα για τον κινητήρα αυτόν.

Ο μεγάλος Boxer λοιπόν είναι ένας καινούργιος κινητήρας, και ας θυμίζει τα παλιότερα αερόψυκτα Βαυαρικά μοτέρ. Αυτό προφανώς γίνεται σκόπιμα, προκειμένου ο κινητήρας να έχει το απαραίτητο ρετρό look, καθώς όπως όλα δείχνουν, θα χρησιμοποιηθεί σε νέο cruiser μοντέλο το οποίο θα «χτυπήσει» τις Harley-Davidson, Indian και πιθανότατα, το Ducati Diavel. Ο κινητήρας θα είναι αερόψυκτος και θα χρησιμοποιεί ωστήρια για την λειτουργία των βαλβίδων του, χωρίς επικεφαλής εκκεντροφόρους, κάτι που προσθέτει κι άλλο στους ρετρό «πόντους».

Για ποιο λόγο όμως η BMW αποφάσισε να ανέβει τόσο δραστικά στα κυβικά, στην Boxer πλατφόρμα της; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Αρχικά, με την έλευση του Euro 5, οι αερόψυκτοι κινητήρες είναι ουσιαστικά… καταδικασμένοι, καθώς όταν η ισχύς τους ανεβαίνει, αντίστοιχα ανεβαίνουν και οι ρύποι τους. Με έναν μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα, μια εταιρεία μπορεί να «βγάλει» τα επιθυμητά άλογα και ροπή, χωρίς να λειτουργεί σε ρυπογόνες συνθήκες. Ακόμη, ένας μεγάλος κυβισμός βοηθά στην τοποθέτηση ενός νέου μοντέλου στην αγορά, αν μιλάμε για την κατηγορία των cruisers στα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα εισέλθει η νέα BMW που περιμένουμε.

Σχετικά με την απόδοση αυτού του νέου κινητήρα, η BMW δεν αποκαλύπτει τίποτα. Λέει μάλιστα, κατά λέξη, ότι «περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα και την πιθανή μελλοντική χρήση του θα επικοινωνηθούν σε μια περαιτέρω χρονική στιγμή»