Τι γίνεται τελικά με το νέο BMW S1000RR;

O νέος κινητήρας του S1000RR, που αναμένεται να τοποθετηθεί και στο XR για το 2020.

BMW: Ανανεώνει τελικά το S1000XR;

Πληροφορίες για χρήση του νέου μοτέρ που χρησιμοποιήθηκε και στην S1000RR του 2019, και στην street adventure της BMW, έκαναν την εμφάνισή τους. Δείτε περισσότερα.

Είχαμε ασχοληθεί και πριν λίγο καιρό, ξανά, με το BMW S1000XR και τα σενάρια της «επόμενης μέρας» για το μοντέλο της βαυαρικής εταιρείας. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν και σενάρια που μιλούσαν ακόμα και για πιθανή διακοπή (!) του μοντέλου, τα οποία ήταν προφανώς τραβηγμένα. (δείτε το σχετικό μας άρθρο κάνοντας ένα κλικ εδώ).

Είναι προφανές ότι το S1000XR είναι μια από τις πιο πετυχημένες μοτοσυκλέτες για την BMW, από το 2015 όταν και παρουσιάστηκε πρώτη φορά. ¶ρα, θα ήταν μια παράλογη κίνηση για την εταιρεία να το διακόψει, αφού στην πράξη έτσι θα «σκότωνε» την φυσιολογικά πιο επιτυχημένη μοτοσυκλέτα της σειράς S σε όλο τον κόσμο. Τι αναμένεται να γίνει λοιπόν;

Μετά λοιπόν από την «εξαφάνιση» του S1000XR από τις λίστες των μοντέλων 2020 για την Αμερική, η φημολογία στρέφεται στην παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου XR, που θα φέρει τον νέο κινητήρα που τοποθετήθηκε και στο S1000RR 2019. Ο νέος κινητήρας είναι έτοιμος ήδη για τις προδιαγραφές Euro5, ενώ η χρήση του είναι βέβαια και ισχυρό marketing σημείο για την εταιρεία, η οποία θα εκμοντερνίσει ένα από τα «καλά» της μοντέλα ακόμα περισσότερο.



Βέβαια σε ένα τέτοιο σενάριο μπορούμε να περιμένουμε και άλλες αλλαγές, όπως μια σχεδιαστική ανανέωση ή αλλαγές στον εξοπλισμό, τα ηλεκτρονικά κλπ, όσον αφορά το μοντέλο του 2020. Με την «ευκαιρία» των προδιαγραφών Euro5 είναι βέβαιο ούτως ή άλλως, ότι θα δούμε σημαντικές αλλαγές σε πολλά μοντέλα της αγοράς.