Σύντομα η εικόνα αυτή θα είναι... νόμιμη, σε περισσότερα σημεία του κόσμου.

Arizona και Virginia υπέρ της νόμιμης διήθησης

Οι δύο πολιτείες της Αμερικής σκέφτονται σοβαρά να νομιμοποιήσουν την διήθηση των μοτοσυκλετών, αυξάνοντας την λίστα των πολιτειών που έχουν προβεί σε ανάλογα μέτρα. Δείτε περισσότερα.

Οι ΗΠΑ αλλάζουν σιγά σιγά στάση ως προς την κίνηση των μοτοσυκλετών ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας, όπως όλο και περισσότερες ενδείξεις μαρτυρούν. Αυτή την φορά, η είδηση αφορά τις πολιτείες της Arizona και της Virginia, οι οποίες επεξεργάζονται προτάσεις για την νομιμοποίηση της διήθησης ή Lane-splitting, όπως αλλιώς λέγεται η πρακτική.

Η πρόταση και για τις 2 πολιτείες κατατέθηκαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, ωστόσο έχουν κοινά σημεία στην προσέγγιση περιγράφοντας τις προτεινόμενες συνθήκες για την διεξαγωγή της διήθησης. Για την Arizona, η πρόταση έχει ως εξής: Να επιτραπεί η διήθηση σε δρόμους τουλάχιστον 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση και όρια ταχύτητας 72 χλμ/ώρα ή λιγότερο, ή εναλλακτικά όταν η κίνηση δεν θα έχει ταχύτητα μεγαλύτερη των 24 χλμ/ώρα.

Για την πολιτεία της Virginia, η πρόταση αναφέρει: Νομιμοποίηση της διήθησης σε παρόμοιους δρόμους, όταν η ταχύτητα της κίνησης δεν ξεπερνά τα 16 χλμ/ώρα και οι μονοσυκλέτες θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τα 32 χλμ/ώρα.

Αν τα νομοθετικά μέτρα των δύο πολιτειών πάρουν το πράσινο φως, τότε Arizona και Virginia θα στέκονται δίπλα στην California ως οι μόνες 3 πολιτείες που επιτρέπουν την μοτοσυκλετιστική διήθηση στην επικράτεια τους.