Κακά τα νέα για την Arc...

Arc: «Έσκασε» η εταιρεία, σε κίνδυνο το Vector

Σε άμεσο οικονομικό κίνδυνο βρίσκεται η Arc, που μπαίνει υπό επιτήρηση, παρά τα φιλόδοξα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνητη Vector. Δείτε τι συνέβη.

Σε έκτακτη είδηση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι η Arc, η εταιρεία πίσω από την ηλεκτροκίνητη υπερ-μοτοσυκλέτα Vector, έχει μπει υπό οικονομική επιτήρηση. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Arc είχε παρουσιάσει την Vector ήδη και είχε μάλιστα ανακοινώσει πολύ φιλόδοξα σχέδια παραγωγής που περιελάμβαναν κατασκευή νέου εργοστασίου!

Αυτή την στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται υπό επιτήρηση από της 4 Σεπτεμβρίου μάλιστα, ενώ η εταιρεία που έχει αναλάβει την δουλειά είναι η Leonard Curtis.

Σε δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής της Arc, Mark Truman, δίνοντας κάποιες εξηγήσεις: «Η εταιρεία μπήκε σε επιτήρηση γιατί κάποιοι επενδυτές μας εγκατέλειψαν. Μας υποσχέθηκαν πόρους οι οποίοι ποτέ δεν πήραν σάρκα και οστά. Δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα με την ομάδα πίσω από το project. Περιμέναμε περίπου 1 εκατ. λίρες από 1.000 επενδυτές αλλά τελικά δεν πήραμε τα χρήματα. Δεν ήθελα να πάρω αυτά τα χρήματα από απλούς ανθρώπους της μοτοσυκλετιστικής κοινότητας»

Η φαινομενική κατάρρευση της Arc είναι φυσικά άλλο ένα πλήγμα στις ηλεκτροκίνητες προσπάθειες, αφού η εταιρεία φερόταν να έχει λύσεις σε διάφορα τεχνικά ζητήματα της ηλεκτροκίνησης, όπως το βάρος και την αυτονομία… Περιμένουμε και περισσότερα.
 

  • Στέλιος-Αχιλλέας

    Αυτό είνε δυσάρεστο να μπει σε οικονομική επιτήρηση η εταιρεία. Αυτό που διαβάζω ότι είχαν λύσει το θέμα με την αυτονομία της μπαταρίας το βάρος της ήταν σημαντικό. Μπορεί να καταθέσει τα χρήματα κανένας επενδυτής από την Ελλάδα και να ζητήσει να δημιουργηθεί εργοστάσιο στην Ελλάδα.