net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκτός αποτελεσμάτων στην κατηγορία Supersport ο Michael Dunlop, λόγω παρατυπίας στον κινητήρα του.

Αποκλείστηκε ο Dunlop από την κατηγορία Supersport!

O ταχύτατος αναβάτης αναγκάστηκε να αποκλειστεί από τα αποτελέσματα στην κατηγορία supersport, στον αγώνα της οποίας είχε κερδίσει την 2η θέση, λόγω παρατυπίας που εντοπίστηκε στον κινητήρα του.

 
Φαίνεται ότι… τον ματιάσαμε τον Michael Dunlop! Ο 27χρονος αναβάτης, που κέρδισε την κατηγορία superbikes στο Isle of Man σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, αναγκάστηκε να μείνει εκτός των πινάκων αποτελεσμάτων στην κατηγορία supersport, λόγω αποκλεισμού!

Ο Dunlop, ο οποίος είχε κερδίσει την 2η θέση στον αγώνα, πίσω από τον Ian Hutchinson, χρησιμοποιούσε μια Yamaha R6 για τον αγώνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Mar-Train, της εταιρείας που παρείχε τον κινητήρα στην μοτοσυκλέτα του Dunlop, οι ακόλουθοι των βαλβίδων στην κυλινδροκεφαλή ήταν επικαλυμμένοι, πράγμα που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, και συνεπώς οι κινητήρας του Dunlop ήταν παράτυπος. 

Η ομάδα του Michael δεν γνώριζε το τι συνέβαινε, ενώ και η διοργάνωση του αγώνα επισήμανε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει δόλος από την πλευρά του αγωνιζόμενου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αποκλεισμού. Η Mar-Train προχώρησε στο να ζητήσει συγγνώμη από τον Dunlop και την ομάδα του. 

Η εταιρεία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώνουμε ότι εμείς παρείχαμε τον κινητήρα για την Yamaha R6 του Michael Dunlop. Δυστυχώς, ο κινητήρας ήταν παράτυπος και ο Michael αποκλείστηκε. Το πρόβλημα ήταν οι επικαλυμμένοι ακόλουθοι των βαλβίδων, οι οποίοι ήταν νόμιμοι πριν δύο χρόνια, όταν και κατασκευάστηκε ο κινητήρας. Επειδή η εν λόγω μονάδα ήταν εφεδρική, αλλά και λόγω αλλαγών προσωπικού στην εταιρεία, ο παράγοντας αυτός παραβλέφθηκε.» 

Συγγνώμη ζήτησε και ο Shane Wogan από την Wogan Performance: "Αντικαταστήσαμε όλα τα εξαρτήματα που υφίστανται φθορά κατά τη χρήση, αλλά δυστυχώς αμελήσαμε τους ακόλουθους. Είμαστε συντετριμμένοι που ο Michael αποκλείστηκε και θα θέλαμε να του ζητήσουμε συγγνώμη". 

 

IOM TT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ