O Giniel de Villiers

O Giniel de Villiers

Απειλές για την ζωή του δέχθηκε ο de Villers για τα ατυχήματα στο Dakar

Τις προηγούμενες ημέρες, ο οδηγός του Dakar, Giniel de Villiers έγινε το επίκεντρο πολύ αρνητικής δημοσιότητας, μετά από ατυχήματα με δύο μοτοσυκλετιστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο de Villiers χτύπησε την μοτοσυκλέτα του Cezar Zumaran, ένα συμβάν που καταγράφηκε και σε κάμερα και του επέφερε 5 λεπτά ποινή. Ο Zumaran δεν τραυματίστηκε.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Ωστόσο, ο de Villiers ενεπλάκη και σε ένα ακόμα συμβάν, με τον μοτοσυκλετιστή Mohamedsaid Aoulad Ali, στο οποίο ο οδηγός κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα του Aoulad Ali, χωρίς όμως κανέναν τραυματισμό και πάλι.
 

Ποινή 5 ωρών για τον de Villiers – Ανεκλήθη μετά από νέα στοιχεία

Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, η διοργάνωση του Dakar επέβαλε ποινή 5 ωρών στον de Villiers, πρακτικά βγάζοντας τον έξω από την διεκδίκηση καλού αποτελέσματος. Ο de Villiers, υπερασπιζόμενος την αθωότητα του, έκανε τις ανάλογες δηλώσεις και ζήτησε επίσημα την ανάκληση της ποινής. Το αίτημα του έγινε δεκτό, αφού σύμφωνα με την FIA, αποδείχθηκε ότι ο de Villiers έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει τον πεσμένο αναβάτη, παρά το ότι κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα του, ενώ αποδείχθηκε επίσης ότι το σύστημα Sentinel στο αυτοκίνητο του δεν λειτουργούσε σωστά. Έτσι, ο Giniel de Villiers είναι και πάλι διεκδικητής της νίκης, αφού πλασάρεται στην 4η θέση
 

Απειλές για θάνατο και άλλα… ευτράπελα, στα social media!

Όπως έχει γίνει πλέον ο δυσάρεστος κανόνας, όσον αφορά τις Online κοινότητες, ο de Villiers κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε τον πεσμένο αναβάτη, ακόμα και ότι ευθυνόταν για το συμβάν, ενώ οι δηλώσεις μίσους έφτασαν μέχρι και σε απειλές για την ζωή του! Ο Νοτιοαφρικανός οδηγός δήλωσε για όσα έγιναν: «Η παρενόχληση που δέχεσαι στα κοινωνικά δίκτυα και οι απειλές για την ζωή σου, είναι απίστευτες, είναι η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο. Πρέπει να πω ότι δεν είναι και ευχάριστο. Αυτό συμβαίνει από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την κατάσταση, που δεν είναι εκεί. Κάθονται στο σπίτι και είναι εύκολο να σχολιάσεις κάτι, όταν δεν ξέρεις τα γεγονότα. Αλλά και πάλι, είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις τέτοια πράγματα. Από αυτή την άποψη χαίρομαι που αφήσαμε το συμβάν πίσω μας»
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »