Εκτός αγώνων ο Andrea Iannone για τους επόμενους 18 μήνες.

Andrea Iannone: Ποινή αποκλεισμού για 18 μήνες

Καταδικάστηκε τελικά ο Andrea Iannone για χρήση απαγορευμένων ουσιών, μια απόφαση που θα τον θέσει εκτός κάθε αγώνα για το 2020. Δείτε περισσότερα.

Η υπόθεση του Andrea Iannone δεν εξελίσσεται καλά για τον 31χρονο Ιταλό αναβάτη. Ο Iannone, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας στο Grand Prix της Μαλαισίας του 2019. Η υπόθεση έφτασε μέχρι το δικαστήριο της FIM, το οποίο τελικά του επέβαλε την ποινή του αποκλεισμού από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, για 18 μήνες.

Η ποινή του Iannone ξεκινά από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο προκαταρκτικός αποκλεισμός του Iannone μέχρι περαιτέρω εξελίξεων. Αυτό σημαίνει ότι ο Iannone δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά μέχρι τις 16 Ιουνίου του 2021, χάνοντας έτσι όλη την σεζόν του 2020 (όταν και όποτε ξεκινήσει) και ίσως την μισή του 2021. Ακόμα, ο Iannone αποκλείεται και από τα αποτελέσματα στους αγώνες της Sepang και την Valencia του 2019 (παρά το γεγονός ότι δεν τερμάτισε σε κανέναν αγώνα).

Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή τόσο στον ίδιο τον Iannone, όσο και στην ομάδα του, με τον επικεφαλή της τελευταίας Massimo Rivola να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του. Τόσο ο Rivola όσο και ο Iannone σημείωσαν ότι «η αθωότητα του Iannone αναγνωρίστηκε, όπως και η περίπτωση της μόλυνσης του φαγητού με την απαγορευμένη ουσία, αλλά η ποινή επιβλήθηκε ούτως ή άλλως». Ο Iannone άφησε να εννοηθεί ότι θα φτάσει την υπόθεση στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο ή CAS, μια απόφαση στην οποία ο Massimo Rivola εξέφρασε την υποστήριξη του.