Μια τυπική Harley-Davidson Electra Glide του 1999.

Αμερικανός μηνύει την Harley για ατύχημα από tankslap!

Μια απίστευτη αμερικανική ιστορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, με αναβάτη να τρέχει την H-D στα δικαστήρια μετά από ατύχημα που υπέστη με μοτοσυκλέτα της εταιρείας. Δείτε περισσότερα.

Η «δικομανία» των Αμερικανών είναι παροιμιώδης. Μεγάλο μέρος των… ατελειώτων προειδοποιήσεων για κινδύνους που βλέπουμε σε σημερινά προϊόντα και άλλων παρόμοιων υπερβολών, οφείλονται σε τεράστιες αποζημιώσεις αστικής ευθύνης που έχουν κερδηθεί στα αμερικανικά δικαστήρια για κάθε πιθανό λόγο. Μια παρόμοια ιστορία έρχεται στο φως τις τελευταίες ώρες, καθώς ένας αναβάτης ονόματι William Rouse, από την Βόρεια Καρολίνα, μηνύει την Harley-Davidson για ατύχημα που υπέστη το 2018.
 
Ο λόγος; Η Electra Glide Classic MY1999 που οδηγούσε, υπέστη «tankslap» ή κοσκίνισμα του τιμονιού, με αποτέλεσμα σφοδρό ατύχημα στο οποίο ο Rouse τραυματίστηκε σοβαρά και σχεδόν έχασε τις αισθήσεις του!
 
Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα μετά από το γνωστό «σκαμπίλισμα» με θύματα πολλούς αναβάτες, ωστόσο ο Rouse επιμένει ότι υπάρχει πρόβλημα σχεδιασμού στην ίδια την Harley-Davidson, με αποτέλεσμα μοτοσυκλέτες επιρρεπείς σε αυτή την ταλάντωση. Ο Rouse υποστηρίζει ότι η ταλάντωση αυτή δεν αφορά μόνο τις πολύ μεγάλες ταχύτητες, αλλά και τις χαμηλότερες τονίζοντας τον κίνδυνο.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί τι ακριβώς ζητά ο Rouse από την Harley-Davidson, ωστόσο δεν έχει εύκολη δουλειά μπροστά του… Θα πρέπει να αποδείξει την ισχύ των ισχυρισμών του, που αφορούν μια μοτοσυκλέτα 21 ετών με άγνωστο προς το παρόν ιστορικό μεταποιήσεων και επεμβάσεων, αλλά και γενικής κατάστασης. Όπως είναι φυσικό, παράγοντες όπως λάθος πιέσεις ελαστικών, κακή και μη ισορροπημένη φόρτωση, αλλά και μηχανικές ζημιές στην μοτοσυκλέτα, μπορεί να φέρουν ένα tankslap χωρίς να τίθεται καν θέμα ευθύνης του κατασκευαστή. Ίδωμεν!